Food & Drinks, Nieuws, Uitgaan

Hotspots in Laren: Nick Vollebregt

De Larense Naarderstraat heeft veel te bieden. Van biefstuk tot brogues, van parasol tot pizza, van jazzmuziek tot Japanse snacks, van kroeghap tot kunstwerk en van tankbeurt tot tapijt. Veel bijzondere Hotspots in één straat. En wie kent Nick Vollebregt nou niet?

Als Nick Vollebregt zou weten dat het restaurant met zijn naam na ruim honderd jaar nog steeds zo’n geliefde pleisterplaats is, had hij vast een opgewekte roffel op zijn drums gegeven. Het geheim van Nick zit in de prettige bediening, de fijne sfeer en niet in de laatste plaats de kwaliteit van eten. Voor vernieuwende gerechten, maar ook voor de old time classics als die malse tournedos en de heerlijke escargots, schuiven zowel de oude garde als jongeren graag aan bij Nick, zoals intimi de tent nog steeds noemen.

Miles Davis en Dizzy Gillespy

Kleinzoon Sander Pandelaar hoort bij de keukenbrigade van het vroegere familiebedrijf. “Mijn opa runde hier samen met oma Hotel Blom en in het cafégedeelte begon hij, zelf verwoed drummer, de jazz-concerten.” Zo ontstond Nick Vollebregt’s Jazz Café, dat vooral door de wekelijkse uitzendingen van Tros Sesjun en de live radioconcerten van The Skymasters wereldfaam verwierf. Kleine Sander kreeg boven de zaak zelfs nog drumles van Art Blakey, die net als Miles Davis en Dizzy Gillespy, graag naar Laren kwam.

Live jazz

Dankzij radiopresentator Co de Kloet is live jazz inmiddels weer terug bij Nick: elke zondag van 4 tot 6. Bij Nick is het trouwens erg goed toeven in de prachtige serre en de mooie, onder architectuur aangelegde tuin. Laat de zomer maar lang duren!

Sinds kort zwaait Robert Zuijderhoudt (bekend van Bistro Zuijderhoudt in Laren en La Cave in Bussum) de scepter in Nick Vollebregt. De Bistro van Robert is daarom gesloten.

Nick Vollebregt, Naarderstraat 40, Laren. Telefoon: 035-5383577. www.nickvollebregt.nl

18 juni 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.