Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Hotspots in Laren: Brogues

Wat is het toch altijd een feestje om talentvolle vakidioten te ontmoeten. Daarom stappen we zo graag binnen bij Brogues op de Larense Naarderstraat, waar sinds augustus vorig jaar David Maas de scepter zwaait. Onze Hotspot uit Gooische Tam Tam Magazine nummer 10!

Kwaliteit en ambacht

David nam het stokje over van zijn vader en kreeg het vak met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten; familie Maas zit al sinds de zeventiende eeuw in de schoenen. Vertel David niets over een goede leest, leersoorten, de Goodyear- en de Blake-maakwijze, de kurkvulling, de loopzool: hij weet echt alles. Hij bezoekt regelmatig de fabrieken en heeft een feilloos gevoel voor kwaliteit en ambacht. En, minstens zo belangrijk, David heeft een uitstekende smaak en hanteert een hoog serviceniveau.

Zakelijk topsegment

Juist omdat hij er zoveel verstand van heeft, voelt hij zich helemaal thuis bij de collecties die Brogues voert, die thuishoren in het zakelijk topsegment. Er zijn geen andere winkels in het Gooi met zo’n uitgebreide collectie op dit niveau. “Als je een schoen met gesp zoekt, heb ik wel 25 keuzemogelijkheden. En er staan hier bijvoorbeeld dertig modellen van Santoni en vijftig van Crockett & Jones”, geeft hij als voorbeeld. En, met trots: “Kijk, van deze Santoni zijn maar twaalf paar in Nederland. Ik heb ze. Alle twaalf.”

Accessoires

Schoenmaker, blijf bij je leest, zou je denken, maar op veler verzoek verkoopt David tegenwoordig ook mooie riemen, manchetknopen, handgemaakte paraplu’s, scheersets en enkele prachtige truien – natuurlijk ook allemaal het beste van het beste. Fijne jongen, fijne winkel.

Brogues, Naarderstraat 30, Laren. Telefoon: 035-5314019 www.brogues.nl

19 juni 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.