Food & Drinks, Nieuws

Hotspot in de Vesting: Fine

Hij, onvervalste Brabander, had ooit Chef’s in Naarden-Vesting. Zij, geboren en getogen vestingmeisje, runde er De Haagsche Kat. Samen bestieren ze nu Fine, een restaurant dat bekend staat om de uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding. Topkok Erwin van de Mortel (die jarenlang in sterrenrestaurants heeft gewerkt) en vinoloog Hetty Vuijst vormen een geweldig koppel voor Fine, waar ze de Brabantse gastvrijheid binnen de vestingmuren hebben gehaald.

Kleine gangen

Tegenwoordig worden er kleine gangen geserveerd, qua hoeveelheid tussen een amuse en voorgerecht in. Dat slaat goed aan bij de gasten, niet in de laatste plaats omdat je op die manier zo uitgebreid mogelijk van de culinaire kwaliteiten van Erwin kunt genieten. Er staan zo’n dertig gerechten op de kaart die elke twee maanden verandert, dus vervelen gaat het nooit.

Kaasplankje

En dan is daar natuurlijk dat geweldige terras van Fine. De tegenstelling met binnen is eigenlijk groot: voor en op de brug richting het Arsenaal ligt geen steentje recht en alle tafeltjes en stoelen staan schots en scheef gezellig door elkaar. Van plaatsgenoten tot toeristen, van wielrenners tot vriendenclubjes: iedereen ploft hier graag even neer, vooral als de zon schijnt. Voor bijvoorbeeld zo’n fijn kaasplankje, waarbij Hetty desgewenst het perfecte wijntje uitkiest. En ook buiten kun je bij Fine genieten van een geweldige lunch of heerlijk diner. Erg fine!

Restaurant Fine Naarden, Marktstraat 66, Naarden-Vesting.
Telefoon: 035-6944868. www.restaurantfine.nl

25 september 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.