Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam, Wonen & Lifestyle

Het Hoofdkantoor: Hotspot Herenstraat

In ons allereerste nummer stond de Bussumse Spiegelstraat in onze Hotspots-rubriek en dat vierden we in ons vijfentwintigste nummer! Samen met de Herenstraat: twee van de gezelligste winkelstraten in ’t Gooi. Je kunt er je hart ophalen bij de hipste kledingboetiekjes en  gezellige cadeauwinkels, advies krijgen bij de verschillende interieurzaken en terecht bij leuke horeca: je vindt het hier allemaal. We gingen langs bij Het Hoofdkantoor Light & More.

 

Het Hoofdkantoor

 

Het Hoofdkantoor

Angèle (Foto: Bob Awick)

Leukste cadeautjes

Ze kan het niet laten, Angèle Duijnstee van Het Hoofdkantoor Light & more: in haar mooie zaak komen we in alle hoeken en gaten de leukste cadeautjes tegen. Duurzaam, fair trade, gemaakt op een sociale werkplaats; er zit altijd een bijzonder verhaal achter, maar ze hebben gemeen dat ze prachtig zijn vormgegeven. En dat ze nergens anders in Bussum te vinden zijn en misschien wel nergens anders in ’t Gooi.

Lichtontwerp

Maar we komen eigenlijk bij Het Hoofdkantoor voor het licht. Ondanks de vele bijzondere lampen die er staan en hangen, moet je dit vooral geen ‘lampenwinkel’ noemen, want daarmee doe je Angèle te kort. Behoorlijk te kort zelfs. Opgeleid als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, met als specialisatie Lichtontwerp, kun je bij haar – inderdaad – terecht voor professioneel lichtontwerp.

Het Hoofdkantoor

(Foto: Bob Awick)

Onverdachte plek

Haar volle agenda verraadt dat steeds meer mensen – en bedrijven – begrijpen en onderkennen dat een lichtplan niet zomaar gemaakt is. Je kunt een huis nog zó leuk inrichten, zonder goed licht ben je nergens. Vaak wordt lichtontwerper Angèle al ingeschakeld door de architect, maar het hoeft niet per se om nieuwbouw te gaan, en zelfs niet altijd om verbouw, benadrukt ze. “Soms kan een goede lamp op een onverdachte plek al heel veel doen.” En inderdaad, die goede lampen heeft ze dan ook nog eens te koop.

 

 

 

Hier vind je meer over Het Hoofdkantoor Light & More:

Herenstraat 24, Bussum
Telefoon: 035-7602810
www.hethoofdkantoorbussum.nl
@hoofdkantoor_lightandmore

20 februari 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.