Gezondheid, Nieuws

Get in shape bij Gym-club Naarden

Ben jij al in shape voor de zomer? Reken maar dat je daarvoor terecht kunt in het Gooi! Bijvoorbeeld bij de Gym-club in Naarden. In onze serie Hotspots Get in Shape maak je kennis met tien locaties waar je goed terecht kunt!

Gym-club, Naarden

Het klinkt als een sportclub waar een groep oude mannetjes met elkaar aan het gymen is. Het blijkt een toffe retro naam (met idem logo) te zijn voor een ultra moderne sportschool. Bij Gym-club doen ze aan Electro Muscle Stimulation. Wat? Eigenaar Erik van der Land: “Via het zenuwstelsel stuurt je lichaam elke dag miljoenen elektronische signalen naar de spieren, die vervolgens in actie komen. EMS maakt gebruik van dit systeem. Met behulp van elektroden worden er signalen naar je spieren gestuurd, waardoor ze worden versterkt. Ook je peesaanhechtingen en de dieper gelegen spieren worden erbij betrokken.”

Ook voor blessures

Met behulp van een aangekoppeld EMS-suit worden alle spiergroepen op de benodigde intensiteit ingesteld. Dat is dus eveneens ideaal als je blessures hebt of bepaalde spiergroepen extra wilt trainen. “Het systeem is afkomstig uit de atletiek. Het staat in Nederland nog in de kinderschoenen, al wordt het wel gebruikt in de topsport”, vertelt Erik. Omdat hij de geweldige resultaten ziet, zowel bij zichzelf (“Ik ben nog steeds een actieve kickbokser en ik heb nóóit blessures”) als bij zijn klanten, is hij laaiend enthousiast. “EMS is voor iedereen en elk doel geschikt. Alle voordelen van intensief sporten krijg je via EMS. Maar dan met nul kans op blessures.”

Effectief trainen

Het allerfijnste wat we Erik horen zeggen: “Twintig minuten EMS staat gelijk aan drie uur intensief sporten, onder begeleiding van een coach. Effectief, veilig en efficiënt.” Overigens kun je bij Gym-club eveneens terecht voor Pixformance in een Personal Training Box. Ook al zo modern.

Gym-club, Comeniuslaan 6, Naarden. Telefoon: 06-53580367. www.gym-club.nl

 

26 juni 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.