Kinderen, Nieuws

Gooische hotspots voor kids: Mio Meraki in Bussum

Meestal begint een winkel na verloop van tijd met een webwinkel. Bij Mio Meraki ging het precies andersom. Ondanks het feit dat Mio Meraki een succesvolle webwinkel was, bleef een fysieke winkel lonken. Anna Bergkotte en Maaike Wegman vonden elkaar tijdens een koffiedate, die uitliep op een urenlang geanimeerd  gesprek met als belangrijkste insteek hun liefde voor duurzame kinderkleding en voor zelfstandig ondernemen. De ontmoeting was een ‘match made in heaven’; inmiddels zijn zij samen eigenaar van de webshop miomeraki.com en zitten zij al bijna een jaar met hun winkel in de Kapelstraat in Bussum.

Duurzame merken

Mio Meraki is een boetiek zoals je ze in de Amsterdamse 9 Straatjes tegenkomt, of in het centrum van Utrecht. Je vindt er toffe, maar vooral ook duurzame merken. Hippe, vaak kleurrijke kleding voor baby’s en kids tot twaalf jaar – en geweldige cadeautjes. De kleding is van zo’n goede kwaliteit dat jongere broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en desnoods de volgende generatie er nog van kan genieten alsof het ongedragen is.

Ziel en zaligheid

Veel jonge ouders – vooral degenen die vanuit Amsterdam naar ’t Gooi zijn verhuisd – zijn dolblij met de winkel en komen geregeld even neuzen. Samenwerken staat bij Anna en Maaike hoog in het vaandel. Met elkaar natuurlijk, maar ook met de merken die ze in de winkel verkopen. “Het zijn soms heel kleine labels. Als we een item verkopen, appen we dat zelfs even naar zo’n merk”, vertelt Anna enthousiast. Meraki betekent dat je iets doet met al je creativiteit, je ziel en je liefde. Dat je echt een deel van jezelf in je werk stopt.  En reken maar dat Anna en Maaike dat doen!

Mio Meraki, Kapelstraat 36, Bussum. Telefoon: 06-41518393 (Maaike). www.miomeraki.com

Check Facebook of de website voor aangepaste openingstijden!

6 mei 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.