Agenda

Het Gooi Bevrijd en Bevrijdingsborrel in Blaricum

Het lijkt zo gewoon, maar vrijheid is kostbaar. We zien dat nog dagelijks om ons heen in de wereld. Wat de Canadezen, Amerikanen en Britten in de Tweede Wereldoorlog voor ons hebben gedaan, is onvoorstelbaar. Lang geleden? Het is 73 jaar geleden dat de Nazi’s hun overgave tekenden in Wageningen. Op 7 mei van dat jaar trokken de eerste Canadese troepen ’t Gooi binnen. Onze ouders en grootouders hebben het nog meegemaakt. Tijd is bovendien geen issue, want we genieten dagelijks nog van deze vrijheid. Daarom zullen we die vrijheid in mei altijd blijven vieren. Bijvoorbeeld met het prachtige initiatief Het Gooi Bevrijd.

Gooi bevrijd kapelstraat

Convooi authentieke voertuigen

Van vrijdag 4 tot maandag 7 mei wordt het bivak van Het Gooi Bevrijd als vanouds opgezet in Blaricum. Vervolgens worden er door 75 authentieke Tweede Wereldoorlog-voertuigen, vergezeld van dito motoren, prachtige ritten in de omgeving gemaakt, met diverse malen een stop. En bij elke stop is het weer feest! Onder meer op zaterdag 5 mei 2018 in Huizen en Bussum (inclusief oud-hollandse spelletjes voor kinderen in de Kapelstraat!) en op zondag 6 mei 2018 in Weesp en Blaricum.

gooi bevrijd huizen

 

Heel bijzonder is dat er ook dit jaar in het konvooi veteranen uit de Tweede Wereldoorlog meerijden. Ze zijn ver in de negentig, een van hen wordt zelfs honderd jaar oud op 6 mei. Maar ze komen, ijs en weder dienende.

gooi bevrijd blaricum

Bevrijdingsborrel in Blaricum

Kijk hier voor de ritten door Huizen, Bussum, Naarden, Muiden, Weesp, Eemnes en Blaricum!

Dankzij een burgerinitiatief, ‘Vrienden van Het Gooi Bevrijd’, is het gelukt om ook Blaricum in het parcours op te nemen. Op het Oranjeweitje zal bovendien op 6 mei een Bevrijdingsborrel worden georganiseerd, van 16.30 tot 18 uur. Het Vitus, o.l.v. Marita Steenbeek, verzorgt de catering. De Vrienden van Het Gooi Bevrijd hopen dat heel Blaricum een extra dag wil vlaggen, uit respect voor de veteranen.

Kijk voor meer informatie op: www.hetgooibevrijd.nl

30 april 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.