Kinderen, Nieuws

Gooische Hotspots voor Kids: Esmeralda in Laren

Een van de Hotspots kids in het voorjaarsnummer van Gooische TamTam magazine is Esmeralda. De winkel bestaat al sinds 1983 en ook eigenaresse Anouk zet momenteel alle zeilen bij. “We zijn gewoon open, met iets aangepaste openingstijden.” Anouk is (op instagram) begonnen met vloggen en dat gaat haar helemaal niet slecht af. Ook toont ze daar, én op haar Facebook-account, voortdurend foto’s van haar collectie. In haar winkel zijn alle corona-maatregelen getroffen en mensen kunnen ook online bestellen.

Een hit

Het was nog wat, in 1983, toen Esmeralda Kindermode haar deuren opende in het centrum van Laren. Klassieke en draagbare kindermode, in een stijl die je destijds nog helemaal niet kon vinden in Nederland. Petit Bateau bijvoorbeeld, en Monnalisa. Dat werd natuurlijk een hit. Anouk is de dochter van eigenaresse Suzanne en ze groeide min of meer op in de winkel. Toen jaren later sprake was van een vestiging voor Esmeralda Babymode, stond ze meteen in de startblokken. Moeder Suzanne is inmiddels gestopt, maar Esmeralda is still going strong: nu met een collectie voor 0 tot ongeveer 4 jaar.

Watertanden

Die kwaliteit waar Esmeralda zo bekend om werd, is Anouk met de paplepel ingegoten en dat merk je. Met een selectie van klassiek Franse en Italiaanse merken en hier en daar Portugese en Spaanse labels heeft ze een collectie om van te watertanden. Il Gufo, de basiscollectie van Petit Bateau, Tartine et Chocolat, Babidu, Arsene et les Pipelettes: je vindt het hier allemaal.
Alles is zonder uitzondering even schattig. Je wilt meteen een kind. Of een kleinkind. Of eigenlijk een heleboel kleinkinderen. Om ze stante pede in van die betoverende marinevestjes te hijsen, met een kraagje eronder. Of in zo’n prachtig topje met smockwerk.

Ook cadeautjes

Overigens heeft Esmeralda ook schattige cadeautjes, zoals knuffels, speenkoorden, een ouderwetse doptone, handgemaakte kaarten en zeepjes met letters, om de naam van een nieuwgeborene te maken. Ga maar kijken, en wees gewaarschuwd: je gaat hier nooit met lege handen de deur uit.

Esmeralda, Sint Janstraat 12, Laren. Telefoon: 035-5389583. www.esmeraldakindermode.nl 

In deze periode kun je ook appen voor meer informatie naar: 06-13907407.

10 april 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.