Gezondheid, Nieuws, Ondernemen, Wonen & Lifestyle

Elzen Kliniek: Meer dan Mooi

Ouder worden en toch een jeugdige, frisse uitstraling houden? Zonder dat je al van mijlenver ziet dat iemand ‘iets’ heeft laten doen? Bij de Elzen Kliniek in Naarden-Vesting zijn ze erin gespecialiseerd. En hoe. De kliniek is al vier jaar op een rij uitgeroepen tot de beste Nederlandse injectable kliniek. Wat is het geheim?

 

“Niemand heeft de eeuwige jeugd, maar je kunt er wél op elke leeftijd goed uit blijven zien,” zegt Helga van den Elzen, cosmetisch arts en oprichter van de Elzen Kliniek. Wie daar een beetje hulp bij kan gebruiken, is bij deze kliniek in ’t Gooi in goede handen. Vrouwen én mannen uit heel Nederland weten de weg naar het stijlvolle pand in hartje Naarden-Vesting te vinden; zelfs buitenlandse klanten zijn geen uitzondering. Tot de vaste klantenkring behoren boegbeelden van het benijdenswaardig ouder worden als schrijfsters Heleen van Royen en Annemarie de Vries-Postma, en actrice Marian Mudder. Tel daar de unaniem lovende reviews bij op en je wilt vanzelf meer weten over de kliniek die al sinds 2004 vele duizenden mensen weer blij met hun spiegelbeeld heeft gemaakt.

Elzen Kliniek

 

Uitstraling

De basis van een geslaagde cosmetische ingreep is het stellen van de juiste diagnose. Bij de Elzen Kliniek start elke behandeling dan ook met een uitgebreide intake. Cosmetisch arts Alexander Rakic: “Het komt steeds vaker voor dat mensen even een injectable gaan ‘halen’. De klant wijst het probleemgebied aan, er wordt een prikje in gezet en hij of zij staat met vijf minuten weer buiten. Onbegrijpelijk, want dat levert bijna nooit het juiste resultaat op. Je moet echt doorvragen wat iemand met de behandeling wil bereiken.” Helga: “Wij richten ons op het verbeteren van iemands uitstraling. Want dát is waar onze cliënten uiteindelijk voor komen. Ze komen weliswaar vaak binnen met de vraag of we kraaienpootjes kunnen verhelpen, of een diepe neuslippenplooi, maar als je verder vraagt, gaat het altijd om een betere, frissere uitstraling. Het zijn vaak mensen die vanuit hun omgeving horen dat ze er dat ze er vermoeid, verdrietig of nors uitzien, terwijl ze zich helemaal niet zo voelen. Laatst was hier een mevrouw die het heel mooi formuleerde. Ze had een aantal intensieve chemobehandelingen achter de rug en zei: ‘Ik ben officieel genezen verklaard, alleen mijn gezicht weet het nog niet.’ Daar kunnen wij wat aan doen.”

Maatwerk

Voordat Helga uiteenzet hoe ze dat bij de Elzen Kliniek aanpakken, legt ze uit hoe het verouderingsproces werkt. “De fundering van je gezicht is je botstructuur en die krimpt als je ouder wordt. Dit zou niet zo’n probleem zijn als de huid netjes mee zou krimpen, maar dat gebeurt niet. Bovendien wordt de huid minder stevig en slinkt het onderhuidse vet. Zo krijg je rimpelvorming, plooien en schaduwen, ofwel zichtbare veroudering. Je moet kijken waar die rimpel vandaan komt, en het dáár oplossen.” Het is de basis van de door haarzelf ontwikkelde Tipping Point Approach: een wetenschappelijke en gestructureerde methode met als uitgangspunt: one size fits nobody, oftewel puur maatwerk. Met behulp van gezichtsfoto’s worden zo’n twintig objectieve metingen verricht die de probleemzones in kaart brengen. De Tipping Points zijn de punten in een gezicht waar je met injectables echt het verschil kan maken. Helga: “De mogelijkheden worden vervolgens met de klant besproken. Wil iemand grote of kleinere stappen nemen? En hoe kunnen we zorgen dat het resultaat op peil blijft? Kortom een persoonlijk behandelplan.” En die aanpak loont.

Teamwork

De Elzen Kliniek is door Elsevier Weekblad al vier jaar op een rij uitgeroepen tot de beste injectable kliniek van Nederland. Een erkenning die volgens cosmetisch artsen Helga en Alexander met meerdere factoren te maken heeft. “We krijgen al jaren van onze klanten een cijfer hoger dan negen; dat krijg je alleen als je alles op orde hebt. Dat is niet alleen onze verdienste maar van het hele team.” Een blik op de sfeervol ingerichte kliniek laat zien dat er inderdaad niets aan het toeval wordt overgelaten. Iedereen heeft zichtbaar plezier in zijn werk en zelfs het kopje thee is van uitzonderlijke klasse. Ook de klantenreviews bevestigen dat: Alles klopt aan deze kliniek,’ en ‘Ik kijk nu wel graag in de spiegel,’ tot aan ‘Fantastische ontvangst, zeer professioneel, warm en hartelijk,’ Kliniekmanager Debby Wijbrands kan dat beamen: “De klant komt hier in een warm bad. Iedereen wordt intensief begeleid, vanaf de eerste ontvangst tot aan de nazorg.”

Next level

Ondanks dit succes blijven er nog genoeg ambities over. Dr. Helga wil het vak cosmetisch arts naar een hoger niveau brengen. Dat doet ze door samen te werken met dermatoloog Peter Velthuis die in het Rotterdamse Erasmus MC het complicatiespreekuur injectables runt. “Het doel is om ook andere cosmetisch artsen volgens de Tipping Point Approach te laten werken. Deze holistische aanpak geeft de beste kans op een natuurlijk resultaat.” Over het feit dat de concurrentie dan ook beter wordt, maakt ze zich geen zorgen. “Ik vind het veel belangrijker dat wij het vak naar een next level tillen, dat er op veel meer plaatsen met een betere diagnostiek wordt gewerkt. Dat voel ik als een opdracht, want iedereen heeft recht op de beste behandeling.”

 

dr. Helga van den Elzen

Dr. Helga van den Elzen is een van de pioniers van injectables in Nederland; na haar opleiding en promotie in de geneeskunde, opende ze in 2004 de eerste Nederlandse kliniek voor injectables. Ze geeft lezingen en trainingen in binnen- en buitenland, schreef het boek ‘Mooi om waar te zijn’ (een aanrader!) en is de bedenker van de Tipping Point Approach, een wetenschappelijke aanpak voor de toepassing van injectables die garant staat voor een voorspelbare uitkomst en een natuurlijk resultaat.

 

 

 

 

dr. Alexander Rakic

Dr. Alexander Rakic studeerde geneeskunde in Amsterdam en liep co-schappen in New York op o.a. de afdeling reconstructieve geneeskunde en de eerste hulp. Onder leiding van Dr. Helga van den Elzen en Dr. Peter Velthuis heeft hij zich gespecialiseerd in injectables volgens de Tipping Point Approach. Sinds november 2021 werkt hij als cosmetisch arts bij de Elzen Kliniek.

23 mei 2022

Door

Moniek Moorman


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.