Food & Drinks, Nieuws

Dudockx in Hilversum: hotspot terras

Restaurant Lakes in Hilversum heeft sinds kort een nieuwe naam: Dudockx Bar & Kitchen. Die naam komt niet uit de lucht vallen: het restaurant aan het Hilversums Kanaal is gehuisvest in een prachtig paviljoen dat in 1935 door de vermaarde architect Dudok werd ontworpen. Het restaurant is in de afgelopen jaren in verschillende handen overgegaan en dat is nu ook weer het geval: Henk Stamhuis is de huidige eigenaar. Vandaar een nieuwe naam.

Topplek

Gek genoeg kent niet iedereen in het Gooi dit bijzondere plekje aan het water. Het ligt aan de Vreelandseweg, aan het kanaal dat langs deze weg loopt. ‘Waar vroeger Wildschut zat’, dat doet soms een lichtje branden. Of: ‘naast de Hilversumse Roeivereniging’. Het is hoe dan ook de moeite om het restaurant te bezoeken, want het zonnige terras, onder de bomen aan het water, is een topplek deze zomer.

Green Egg

Wat mogen we verwachten van Dudockx? Dagvers, bewust en eerlijk eten, zonder al te veel poespas, belooft de jonge chef Yoeri van Slooten ons. “Een vernieuwende en uitgebreide kaart met vis en vleesgerechten, maar nadrukkelijk ook een grote variëteit aan groenten. En op mooie dagen wordt er gekookt vanaf de Green Egg op het terras.” Met Marjolein Bruijn als gastvrouw en met alle andere collega’s zitten ze bij Dudockx te springen om er een geweldige zomer van te maken.

Aanlegplekken

Aan het terras zal het in elk geval niet liggen. “Iedereen die hier het terras oploopt, krijgt zo’n wow-moment”, zegt Marjolein met onverholen trots. “Je kunt ons ook vanaf het water bereiken: we hebben acht aanlegplekken gemaakt. Vanaf Loosdrecht en vanaf de Vecht kun je ons met je sloep dus ook bereiken. Even het sluisje van Ome Joop door (bij Intratuin) en je bent er.” Alleen maar goed nieuws, daar bij Dudockx!

Dudockx, Vreelandseweg 50, Hilversum. Telefoon: 035-5779996. www.dudockx.nl

22 augustus 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.