Gezondheid, Nieuws

Get in shape bij Cryospace het Gooi

Ben jij al in shape voor de zomer? Reken maar dat je daarvoor terecht kunt in het Gooi! Bijvoorbeeld bij Cryospace het Gooi op de Gijsbrecht in Hilversum. In onze serie Hotspots Get in Shape maak je kennis met tien locaties waar je goed terecht kunt!

Cryospace het Gooi, Hilversum

Je lichaam het idee geven dat het in levensgevaar is. Dat klinkt niet direct als iets goeds, maar blijkt in dit geval dus wel zo te zijn. Bij Sunday’s op de Gijsbrecht maken we niet alleen kennis met een enthousiaste Sandra, maar ook met cryotherapie. Tijdens een cryotherapie-sessie sta je drie minuten in een cabine waar het door middel van stikstof zo’n min 140 graden wordt. Wat?!

Overlevingsstand

Maar: die extreme kou doet van alles met je lichaam. Je brein komt in een overlevingstand en stuurt al het bloed uit de ledematen naar de vitale organen. Door deze boost van de bloedsomloop worden afvalstoffen versneld afgevoerd en wordt beschadigd (spier)weefsel hersteld. Ontstekingen worden aangepakt en nieuwe cellen aangemaakt.

Kortom: al na één keer in de Cryospace cabine voel je je energieker dan ooit en ben je een stuk gezonder. Ongeloofwaardig? Ga dan maar eens met Sandra praten: ze heeft zelf fibromyalgie en spreekt uit eigen ervaring over het positieve effect van cryotherapie. “Omdat het zo goed werkt bij spierherstel, hebben we ook vaak fanatieke sporters in de cabine”, vertelt ze.

Katersessie

Het is, volgens Sandra, een logische plek voor de Cryospace, daar bij Sundays: “Combineer een zonnebankbezoek met een sessie cryotherapie en je voelt je als herboren.” Evenals voor de zonnebanken in de studio is ook voor de cryotherapie gekozen voor de beste kwaliteit, want “de ene cryo is de andere niet.” Ben je een avondje doorgezakt? Dan kun je bij Sunday’s terecht voor een speciale katersessie, tegen gereduceerd tarief: drie minuten erin, vijf minuten pauze en dan weer drie minuten. “Je kater is dan geheid weg”, belooft Sandra ons.

Cryospace het Gooi, Gijsbrecht van Amstelstraat 240, Hilversum. Telefoon: 035-6473883. www.cryospacehetgooi.nl

27 juni 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.