Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Champagne-tip: Nyetimber Classic Cuvee

In ‘t Gooi hebben we graag en gelukkig vaak iets te vieren, en daar hoort – vanzelfsprekend – champagne bij. In de 25e editie van Gooische TamTam kan het natuurlijk niet anders dat we deze heerlijke wijn – wat dat is het! – in het zonnetje hebben gezet. Jeroen Blom van Wijnkoperij De Gouden Ton kiest een Nyetimber Classic Cuvee.

 

Gouden ton

Jeroen en Nyetimber-ambassadeur Ed van Wezel

Made in England

Champagne is synoniem voor alles wat bubbelt,  en de meest beschermde naam in de wereld; een champagne elders maken dan in Frankrijk is een no-brainer. Champagne is de referentie voor meer mousserende wijnen, maar het betekent niet dat wijnmakers in andere wijngebieden stil zitten… Iets verder naar het noordwesten van het champagnegebied, aan de andere kant van de zee, gebeurt namelijk ook iets bijzonders op het gebied van bubbels… namelijk in Zuid-Engeland.

gouden ton

Nyetimber Classic Cuvee
Prijs: €44,95

Liefde en toewijding

In Sussex om precies te zijn. Wijn uit Engeland? Yes sir! Ook hier kalkhoudende bodems, het klimaat is vergelijkbaar, dezelfde druiven, hetzelfde procedé! Tel daarbij op de liefde en toewijding van Cherie Spriggs, een bijzondere, gepassioneerde wijnmaakster die wordt bijgestaan door haar echtgenoot. Met het produceren van Nyetimber hebben zij de Fransen laten zien waartoe ze in staat zijn: topkwaliteit bubbels die niet onderdoen voor champagne!

 

 

 

 

 

 

 

Wijnkoperij De Gouden Ton
Jordaan 13 – Laren
Telefoon: 035-5319020
www.degoudenton.nl

28 december 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.