Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Champagne-tip: Karanika Extra Brut

In ‘t Gooi hebben we graag en gelukkig vaak iets te vieren, en daar hoort – vanzelfsprekend – champagne bij. In de 25e editie van Gooische TamTam kan het natuurlijk niet anders dat we deze heerlijke wijn – wat dat is het! – in het zonnetje hebben gezet. Ewout Jansen van Il diVino Wijnwinkel gaat voor een Karanika Extra Brut Blanc de Noirs.

 

il divino wijnwinkel

Ewout

Champagne komt natuurlijk uit…

Het gebied in Noord-Frankrijk is als voormalig binnenzee zeer kalkrijk; topdomeinen, topwijnmakers en topkwaliteit druiven zorgen voor hoogstaande champagnes. En die naam is beschermd. Wereldwijd krijgt iedereen het met het CIVC (Comité interprofessionnel du vin de Champagne) aan de stok als je denkt met de naam champagne iets te willen ondernemen. Onlangs nog moest de Spaanse tapasketen Champanillo een naamswijziging ondergaan en hun logo met de twee champagneflûtes aanpassen. Dit om het merk te beschermen en daarmee natuurlijk ook de prijzen…

Griekse wijn

Toeval of niet, een van de rijksten der aarde is de oprichter van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Stonden die Fransen toch raar te kijken toen een van de beste wijnen in een champagne-competitie een Griekse bleek te zijn. Die ook direct naam en faam heeft gemaakt buiten Frankrijk, en zeker ook in Nederland, want het is een meesterwerk van wijnmaker Laurens Hartman.

Karanika Extra Brut

Karanika Extra Brut Blanc de Noirs
Prijs: €23,95

Fruitig en romig

Uitbundig, fris en zuiver steen- en citrusfruit naast een romig mondgevoel, met tonen van hazelnoot, geroosterd brood en wat mediterrane kruiden. Ongekend smaakvol bij lemon garlic shrimps (recept op onze website), ik zou tijdens het koken alvast wat inschenken!

 

 

 

 

 

 

Il diVino Wijnwinkel
Bussumerstraat 6 –  Hilversum
Telefoon: 035-7856634

Havenstraat 136 – Bussum 
Telefoon: 035-6229159
www.ildivino.nl

27 december 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.