Kinderen, Nieuws, Shoppen

Cadeau Hotspot: Dit&Dat

Dit&Dat

Esther (foto: Willemijn van der Eijk)

Esther wilde een winkel creëren waar je altijd slaagt voor een bijzonder kraamcadeautje of verrassend speeltje voor een kind. Het is haar gelukt: 95% van de klanten gaat bij Dit&Dat in Eemnes met een aankoop de deur uit.
Je ontdekt hier elke keer wel iets nieuws op de planken, aan het plafond of in een verrassend hoekje. Esther houdt van duurzame producten en in haar winkel is vrijwel geen plastic te vinden. Wel, bijvoorbeeld, de (Nederlandse!) milieuvriendelijke BiOBUDDi blokken, gemaakt van rietsuikerafval. Of de Bioserie: babyproducten van plantaardig materiaal. Fijn idee als de baby de hele dag met een bijtring in zijn mond zit.

Gouden Boekjes

“Er komen gelukkig steeds meer producten van dat soort materialen op de markt. Eerst werden ze vooral gemaakt vanuit bijvoorbeeld de antroposofische visie en waren ze nogal duur. Tegenwoordig zijn de prijzen eindelijk best concurrerend.” Van blokken tot verkleedkleren, van mooie knuffelbeesten tot houten poppenwagens, van Gouden Boekjes tot zwemtassen; het is er allemaal te vinden. Plus babykleding tot maat 86 en de leukste kraamcadeaus.

Snoepwinkeltje

En Dit&Dat is óók nog eens een echt ouderwets snoepwinkeltje: je kunt hier het snoep nog gewoon zelf kiezen uit de potten achter de toonbank. Per stuk, vanaf vijf cent. Dus soms moet je even wachten op een jonge klant met een diepe frons en een muntstuk van vijftig cent. “Kom op”, zegt de ouder dan, “Esther heeft wel wat beters te doen.” Maar Esther lacht: “Daar maak ik tijd voor!”

 

Dit&Dat, Laarderweg 33, Eemnes. Telefoon: 035-6220737. www.ditendat-eemnes.nl

14 mei 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.