Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam, Wonen & Lifestyle

Biek: Hotspot Spiegelstraat

Eindelijk weer open!

In de allereerste editie van Gooische TamTam Magazine stond de Bussumse Spiegelstraat in de Hotspots-rubriek en nu, in de feestelijke 25ste editie, opnieuw! Samen met de Herenstraat, want deze twee straten horen bij elkaar en vormen een heerlijk winkel en horeca-paradijs in Bussum. Je vindt er een gevarieerd aanbod, van schoonheidsbehandelingen tot wijn, van interieuradvies tot interieuritems, van bloemen tot kaasfondue en dan ook nog kleding in elk segment! Een van die heerlijke winkels in de Spiegelstraat is Biek.

BIEK

Illustratie: Sascha Pijnaker

 

BIEK

Bieke (Foto: Bob Awick)

Afrika

Het is knap lastig, een interview met Bieke, omdat het bijna onmogelijk is het gesprek niet af te laten dwalen. Haar winkel weerspiegelt haar persoonlijkheid: innemend, expressief, beweeglijk, opgewekt en gepassioneerd. Met gevoel voor sfeer en een grote voorliefde voor basics (“Ik ben dól op steengoed, hout, glas, staal, linnen”), voor mooi gedekte tafels (“Mijn passie is eten en koken, en dan vind ik het héérlijk om de tafel mooi aan te kleden”) en voor ambachtelijke producten die vaak van ver komen (“Ik ben gék op Afrika, daar heb ik mijn hart aan verpand. Maar ik ben ook dol op Zuid-Europa. En Scandinavië.”)

Simplicity

Die enthousiaste mix van culturen en materialen is terug te vinden in de winkel. Met ‘simplicity’ steeds als leidend thema, want daar houdt Bieke van: eenvoudige ontwerpen, soms met een mooi verhaal en soms gewoon mooi, punt. Prachtige vazen, black pottery, bijzonder glaswerk, manden uit Malawi, een palmblad lamp uit Spanje – “Gemaakt van palmbladeren uit California, dat is toch gewéldig?”

BIEK

(Foto: Bob Awick)

Tafellinnen

En niet te vergeten de prachtige linnen tafelkleden die ze zelf maakt, in alle maten, van het mooiste linnen. Het is veel en het is gevarieerd, maar toch past het allemaal perfect bij elkaar en bij Bieke zelf. Haar naam betekent ‘zij die geluk brengt’. En óf ze dat doet, met haar bijzondere winkel.

 

 

 

 

Hier vind je meer over Biek:

Spiegelstraat 32, Bussum
Telefoon: 06-81770571
www.biekbussum.nl
@biekbussum

 

14 januari 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.