Nieuws, Ondernemen, Wonen & Lifestyle

Barber Akkad: Hotspot in Hilversum

Wie kent hem niet, de sympathieke Barber Akkad op de Kerkbrink? In een jaar tijd is zijn barbershop een begrip geworden in Hilversum, ’t Gooi en ver daarbuiten.

Esmat Akkad. (Foto: Bob Awick)

Passie

Je sluit hem meteen in je hart, de Syrische Esmat Akkad, die in 2020 – op zijn 25ste – z’n eigen kapsalon Barber Akked op de Kerkbrink. Hij is vrolijk, beleefd, vriendelijk en opgewekt, maar vlak zijn ambitieuze kant niet uit. In zijn barbershop laat hij niets aan het toeval over. ‘Jouw kapsel is mijn passie’ is zijn mantra. En als je de focus op passie legt, komen daar vanzelf goede dingen uit voort, dat weet Esmat zeker.

Wereldwijd

Veel reclame heeft Barber Akkad in het afgelopen jaar niet hoeven maken, want het ging als een lopend vuurtje: hier moet je wezen. Inmiddels heeft hij meer dan zeshonderd vaste klanten, en: ‘still counting’. Ze komen uit alle delen van de wereld. Italië, Spanje, Zuid-Amerika, Indonesië, Syrië en natuurlijk Nederland, het is er een mooie smeltkroes van culturen. Goede kwaliteit voor een goede prijs, daar gelooft Esmat heilig in. “En lekkere koffie!” lacht hij.

 

Barber Akka. (Foto: Bob Awick)

Gezellig en Verzorgd

Het is altijd gezellig in de prachtige zaak; je kunt ook gewoon een potje komen schaken of een krantje lezen. Er klinkt prettige muziek en ondertussen is Esmat bezig met z’n klanten. Eventuele neus- en oorharen worden geharst (“Dat is beter. En schoner!”) een baard wordt geschoren, men krijgt een hoofdmassage, er is baardolie, een warme handdoek…  het is één grote verwennerij en na afloop ziet de klant er ook nog picobello uit. Geen wonder dat al die mannen terug blijven komen.

 

 

 

Kerkbrink 27, Hilversum
Telefoon: 06-44999940
www.barberakkad.nl

23 november 2021

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.