Ondernemen, Wonen & Lifestyle

Zorgeloos je huis verhuren met House Sit Service

Misschien heb je er wel eens aan gedacht: je huis verhuren voor short stay als jij op reis of op vakantie bent. En wat doe je met je tweede (recreatie)woning, die je slechts een paar weken per jaar gebruikt? Verhuren is aantrekkelijk om een optimaal rendement uit je leegstaande woning te halen, maar het is ook gedoe. Tenminste: dat denken veel mensen. De woning moet altijd netjes en schoon zijn, wat doe je met je privéspullen, wie haal je in huis? En hoe krijgt die persoon de sleutel? House Sit Service lost al die problemen op. Van het aanbieden van de woning, de boeking tot en met de oplevering: het wordt allemaal geregeld.

Liane de Bruijne van House Sit Service (foto: Willemijn van der Eijk)

Optimaal rendement

De term ‘gevonden geld’ valt een paar keer in het gesprek met Liane de Bruijne, een van de gezichten achter House Sit Service. “Het is eigenlijk zonde om het niet te doen”, vindt zij. “Als je woning een paar weken of maanden per jaar leeg staat omdat jij in het buitenland bent, of als je een recreatiewoning hebt die je zelf maar een paar weken per jaar gebruikt, lopen de kosten wel gewoon door. Terwijl je er ook een optimaal rendement uit kunt halen. Dat noemen wij inderdaad ‘gevonden geld’.”

Veel vraag

House Sit Service is een Airbnb host service met als werkterrein het Gooi en omstreken. Wie overweegt z’n woning aan te bieden voor tijdelijk verhuur – short stay – en daar verder geen omkijken naar wil hebben, valt binnen de doelgroep van House Sit Service. “Er is erg veel vraag naar Airbnb-woningen in deze omgeving. Niet verwonderlijk natuurlijk, want het Gooi is heerlijk om te verblijven en heeft een ideale, centrale ligging voor toeristen. Onze klanten willen hun woning wel verhuren, maar niet de sores die erbij hoort. Of ze willen niet zelf op Airbnb staan. Daar huren ze ons dan voor in.”

house sit service

Superhost

De verhuurservice begint desgewenst bij het inrichten en verhuurklaar maken van de woning. Omdat House Sit Service inmiddels veel ervaring heeft, kan het bedrijf hierbij goed adviseren. Ook het maken van foto’s, het plaatsen van de advertentie, de screening en het ontvangen van gasten, de sleuteloverdracht en de schoonmaak neemt House Sit Service allemaal op zich. Dat Liane en haar collega’s dat goed doen, blijkt uit de vele recensies op Airbnb: inmiddels is House Sit Service gekwalificeerd als Superhost met vijf sterren.

Kijk voor meer informatie op www.housesitservice.nl.

20 maart 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.