Kunst, Nieuws

x365 project Raphael Hermans voltooid

x365 Raphael Hermans

Vandaag is het eindelijk zover: het bijzondere project x365 van kunstenaar Raphael Hermans is voltooid. Een jaar geleden begon Raaf met een visueel dagboek: vanaf zijn verjaardag, 26 januari, maakte hij dagelijks een werkje. Relatief klein werk, soms van 15 x 15 cm, soms 31 x 24 cm, maar altijd passend in een lijst van 50 x 40 cm. Een jaar lang plaatste hij elke dag zijn werkje op de website en Facebook. “Ik maak veel grote doeken en ben met een kunstwerk vaak maanden bezig. Daarom begon ik dit project. Binnen x365 zijn de werken wat toegankelijker, want ze zijn kleiner. Ook qua prijs, want elk werkje kost € 365,-, inclusief de lijst.”         x365 Raphael Hermans

Coffee-table book x365

x365 boek Raphael Hermans

Het werd een mooi succes: veel van de werken werden, vaak op de dag zelf nog, verkocht. In februari verschijnt er een boek met alle werken van het project. Een prachtig en in ieder geval 365 bladzijden tellend coffee-table book. Het boek wordt in een beperkte oplage gedrukt en de eerste 365 boeken worden gesigneerd en genummerd.

Bonus werk

Raphael begon dus op zijn verjaardag, 26 januari 2016. Morgen is het weer zo ver, maar de teller staat vandaag op 366 werken. “Toen ik begon aan dit project heb ik met één detail geen rekening gehouden: 2016 was een schrikkeljaar”, lacht Raphael. “Dat betekent dus dat er in dit project 366 werken zitten.” Gelukkig heeft daar hij voor dit bonus werk een kunstzinnige oplossing verzonnen: nummer 366 wordt als gesigneerde glicléedruk bij de genummerde reeks boeken gevoegd.

Het exclusieve boek is verkrijgbaar voor € 99,99 en te bestellen via de website van Raphael. Wie zich inschrijft, krijgt bovendien een uitnodiging voor de tentoonstelling en presentatie van dit collector’s item.

25 januari 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.