Agenda, Kunst

Woonkamerfestival Gluren bij de Buren

Op zondag 11 maart kan Gooise Meren zich opmaken voor de tweede editie van het woonkamerfestival Gluren bij de Buren. Dit jaar worden er maar liefst 40 woonkamers omgetoverd tot incidenteel poppodium. Op deze zondag kan er tussen 13.00 en 18.00 uur in Gooise Meren gratis gegluurd worden naar talent. Met maar liefst 120 (!) optredens, uiteenlopend van klassieke muziek tot theater en jazz tot musical, is er voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de Gooise gastvrijheid en al het moois wat deze gemeente verder te bieden heeft.

Gluren bij de Buren

Sponsor Ellen Mouthaan

Programmakrant

In de programmakrant, die net van de persen is gerold, kun je precies zien waar er gegluurd kan worden. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Ellen Mouthaan, de hoofdsponsor. Iedereen kan een programmakrant ophalen bij de bibliotheek, het gemeentehuis, het VVV en diverse winkels in Naarden en Bussum. Ook worden de kranten verspreid door de deelnemende woonkamers.

Op www.glurenbijdeburen.nl kun je het volledige programma eveneens vinden.

Gratis

Elke artiest speelt gedurende de dag drie voorstellingen van 30 minuten. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan vijf minuten fietsen van elkaar af liggen is het mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken. Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk voor publiek om zo de laagdrempeligheid te waarborgen.

Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom, initiatiefnemers en organisatoren: “We zijn trots op de ruim 300 inwoners uit Gooise Meren die zich actief inzetten voor Gluren bij de Buren als gastheer, gastvrouw of als artiest. Dankzij hun enthousiasme én de hulp van sponsoren hebben we dit kunnen realiseren.”

Bijdrage

Help Gluren bij de Buren ook volgend jaar weer mogelijk te maken door een vrijwillige bijdrage te leveren. Deze mogelijkheid wordt geboden na elk optreden. De allerlaatste nieuwtjes kunnen worden gevolgd op facebook: glurenbijdeburengooisemeren.

 

13 februari 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.