Agenda, Food & Drinks, Kunst

Winter Wonder Werf: kerstmarkt op Werf35

Na het succes van vorig jaar – ruim 2.000 bezoekers – verandert het terrein van werf35 op zaterdag 9 december 2017 tussen 13.00 en 22.30 uur voor de tweede keer in een inspirerende kerstmarkt: de Winter Wonder Werf. Dit is een kerstmarkt waarbij creativiteit, gezelligheid en inspiratie samenkomen. Bezoekers beleven kerst door de ogen van de Hilversumse creatieve industrie.

Niet volgens het boekje

Denk aan sloophouten kerstversiering, talloze (gratis) activiteiten en een aparte bar waar je -naast glühwein – ook een glühbiertje kunt bestellen. De markt wordt georganiseerd door de creatieve en culturele broedplaats de Stookplaats. “Vorig jaar waren we enigszins verrast door het hoge aantal bezoekers van de eerste editie van de Winter Wonder Werf. We besloten daarom in het voorjaar een voorjaarsmarkt te organiseren waarin elementen van onze unieke formule naar voren kwamen: de Fris Markt.”, aldus Michiel Andrea, voorzitter van de Stookplaats. “Wat die unieke elementen zijn? Allereerst wordt onze kerstmarkt bedacht, vormgegeven en georganiseerd door een grote club creatieve professionals met verschillende disciplines. Ons doel is niet om een kerstmarkt te organiseren volgens het boekje. Voor ons is de Winter Wonder Werf een uniek event in Hilversum waar iedereen welkom is – ook als je niet jaarlijks alle kerstmarkten afgaat. Je kunt genieten van (lokaal) lekker eten en drinken, er zijn tientallen kraampjes met vindingrijke ondernemers en producten à la trotsmarkt, een divers palet aan muzikaal talent, originele (gratis) workshops voor kinderen en volwassenen en dat allemaal in een setting die je nergens in deze regio zult vinden. Industrieel, sfeervol, dynamisch en waanzinnig gezellig.”

Jingle Bells Rock

Om het feest compleet te maken is er op de vooravond van de markt een kerstborrel: Jingle Bells Rock. Een vrijdagmiddagborrel zoals de Stokers dat doen, maar dan met een kerst-sausje. Live-muziek, kerstfilms, leuke mensen en een heleboel gezelligheid. De Winter Wonder Werf wordt mede mogelijk gemaakt door alle ondernemers van de Stookplaats, Werf 35 en een bijdrage van het Stadsfonds Hilversum.

De Stookplaats

In de Stookplaats, een creatieve, culturele broedplaats op Werf35, zijn ruimtes gebouwd voor creatieven en al hun ideeën. Bij de Stookplaats staat de community centraal. Co-creatie, het delen van kennis en de brede Hilversumse creatieve sector ontmoeten zijn belangrijke onderdelen. Hier wordt de ruimte geboden aan start-ups en kleine bedrijven met een gevarieerde creatieve achtergrond om in een inspirerende omgeving te werken. Daarnaast is er ruimte voor sociaal culturele gelegenheden zoals voorstellingen, lezingen, tentoonstellingen en een wekelijkse borrel.

5 december 2017

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.