Agenda, Kunst, Nieuws

Wilfred Genee opent expositie Toon van Driel in Hilversum

Wilfred Genee opent zaterdag 6 mei in Hilversum de expositie van Nederlands bekendste striptekenaar Toon van Driel. Te zien is een unieke collectie FC Knudde en Stamgasten op doek. Met zijn creaties FC Knudde en De Stamgasten heeft Toon van Driel geschiedenis geschreven. De kreet ‘tikkie trug’ waarmee FC Knudde’s laatste man Jaap zijn keeper Dirk telkens weer in de problemen brengt, behoort inmiddels tot ons nationaal erfgoed.

Toon van Driel

Toon van Driel rechts) met Wilfred Genee

Al meer dan veertig jaar lang tekent Toon van Driel strips. Maar zijn inkt en inspiratie zijn nog altijd niet opgedroogd. Sterker nog, Toon is aan een nieuwe fase in zijn carrière begonnen. Hij is achter de schildersezel gekropen en heeft zijn striphelden op doek uitvergroot en letterlijk vereeuwigd. Het resultaat is een unieke collectie van FC Knudde en De Stamgasten op doek. Tv-presentator Wilfred, groot fan van het werk van Toon van Driel, opent zaterdag 6 mei om 11.00 uur de expositie bij Mijn Lijstenmakerij aan de ‘s-Gravelandseweg 27 in Hilversum.  Toon van Driel is er vanzelfsprekend ook en zal tot 16.00 uur iedereen te woord staan en tekst en uitleg geven over zijn kunstwerken. Ook signeert hij goedkope reproducties van onder meer FC Knudde. De werken van Toon van Driel zijn tot begin juni te zien en te koop bij Mijn Lijstenmakerij.

5 mei 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.