Nieuws

Verhuizing runderen Goois Natuurreservaat

Hondenbaasjes opgelet: deze week (de week van 15 november) worden de Charolais runderen van Goois Natuurreservaat verplaatst van de gebieden Nieuw Bussummerheide en het Ericaterrein naar de gebieden Vliegheide en Luchtkasteel in Huizen. Vanaf dat moment lopen de runderen daar tot 15 maart 2017.

Rund goois natuurreservaat

Foto: GNR

Gevolg voor honden in deze gebieden

De verhuizing heeft tot gevolg dat honden vanaf 15 november a.s. weer los mogen lopen op de Nieuw Bussummerheide en het Ericaterrein. In de gebieden Vliegheide en Luchtkasteel daarentegen moeten honden weer zijn aangelijnd tot 15 maart 2017.

Loslopende honden kunnen zorgen voor stress bij de runderen, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. De boswachters van Goois Natuurreservaat controleren de komende tijd en kunnen bij overtreding een bekeuring uitschrijven.

15 november 2016

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.