Kinderen, Nieuws, Ondernemen

StudyHouse: huiswerkhemel voor scholieren

Op de Landstraat in Bussum is de huiswerkhemel voor scholieren van de bovenbouw gevestigd: StudyHouse. Een eigen werkplek in een rustige leeromgeving, met razendsnelle wifi, projectkamers, gloednieuwe iMacs waarop je dingen kunt opzoeken, printers waar onbeperkt mee geprint kan worden, gezonde snacks en verse soep: het is een doordacht concept dat initiatiefnemers Leslie Meijer en Jon Klinkhamer hier hebben neergezet. StudyHouse is de ideale omgeving om geconcentreerd huiswerk te maken.StudyHouse

StudyHouse 26-10-2016_high-res_10

Rust en structuur

Veel leerlingen uit de bovenbouw blijken behoefte te hebben aan een rustige studieplek. De bibliotheek heeft maar een beperkt aantal plaatsen en bovendien lopen daar ook kinderen en ouderen rond, dus het is er niet altijd rustig. Maar de grootste afleiding blijken toch de mobiel en sociale media. WhatsApp, Facebook, Instagram: even kijken en voor je het weet, ben je weer een uur verder. Bij StudyHouse is die verleiding er niet. Om te beginnen wordt de mobiel bij binnenkomst ingeleverd en op je laptop kom je niet ver, want er zit een sociale media- en Netflixblok op de wifi. Voor de nodige rust en structuur loopt er bovendien een surveillant rond.

studyhouse1

Gratis proefdraaien

De leerlingen die inmiddels gebruik maken van StudyHouse zijn laaiend enthousiast. “Hier kom ik tenminste aan werken toe”, zegt een van hen. “Thuis ga ik toch mijn appjes zitten lezen of even op Facebook kijken. Of mijn kamer opruimen. Nu ben ik eindelijk bij met mijn huiswerk.” Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is een samenwerking aangegaan met Trev’s Soep & Smullokaal uit de Kapelstraat. In het pand van Studyhouse hebben ze een keukentje met een eigen barretje gebouwd, waar de scholieren voor heel schappelijke prijzen gezonde snacks en verse soep kunnen krijgen.

Meer informatie vind je op de website van StudyHouse. Wie het wil proberen, kan ook een keer gratis komen proefdraaien.

 

12 januari 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.