Agenda, Wonen & Lifestyle

Sportief op de step: gratis stepclinics bij Fitkick

Sabrina Haas van FitKick

De stepsport is bezig aan een enorme opmars in Nederland. Het Gooi blijft natuurlijk niet achter. Het is eenvoudig te leren, al vereist sportsteppen een andere techniek dan we als kind gewend waren dan op een kinderstep. Sportsteppen is intensiever dan fietsen en minder blessuregevoelig dan hardlopen. De Bussumse Sabrina Haas kwam een paar jaar geleden in aanraking met de sport en raakte zo enthousiast, dat ze er haar werk van maakte. Bij haar bedrijf Fitkick kun je steplessen volgen op diverse niveaus, en Kickbike sportsteps huren. Binnenkort starten er weer nieuwe avondlessen en ook een herengroep. Het liefst brengt Sabrina iedereen in contact met deze geweldige sport. Daarom geeft ze aanstaande zondag, 18 maart 2018, gratis clinics. sportsteppen

Sportschool in de natuur

“Steppen is een leuke combinatie van diverse sporten. Wat ik er heerlijk aan vind, is dat je buiten bent. Hier in het Gooi heb je dan natuurlijk een geweldige ‘sportschool’ in de natuur. De natuurbeleving is bijna meditatief, terwijl je toch vol aan het trainen bent. Het voordeel van steppen boven hardlopen is dat het veel minder belasting geeft op de knieën en gewrichten. Het is dus vaak ook geschikt voor mensen die door blessures niet meer kunnen of mogen hardlopen.”

Cellulitis killer

Toch is steppen zeker geen sport voor luie mensen, want je moet flink aan de slag. De stepbewegingen bieden automatisch een combinatie van aerobe- en krachttraining. Bovendien werk je flink aan je conditie en uithoudingsvermogen. “De sport is ook zo in opmars, omdat het steppen precies de probleemzones aanpakt”, vertelt Sabrina. “Je heupen en je billen, maar ook je buik-, rug- en armspieren worden aan het werk gezet. Steppen is een full body workout, en ook een echte cellulitis killer.”

Gratis stepclinics

Wil je ook kennis maken met steppen? Op zondag 18 maart 2018 geeft FitKick Bussum gratis stepclinics. Ze starten om 9.30 uur / 10 uur/ 10.30 uur / 11 uur of 11.30 uur. De clinics duren ongeveer 20 minuten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dames en heren zijn welkom. Stuur een mail naar info@fitkick.nl om je aan te melden. www.fitkick.nl

 

16 maart 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.