Kunst, Nieuws

Singer Laren opent eindelijk de deuren!

We hebben er lang op moeten wachten, maar komende week is het dan zo ver: Singer Laren gaat na een ingrijpende verbouwing weer helemaal open. Gooische Tam Tam mocht een kijkje achter de schermen nemen en kon met eigen ogen zien dat het resultaat verbijsterend mooi is.

Meer ruimte

Singer Laren, Singer laren opent

Foto: Christian van der Kooy

De grootste verandering is natuurlijk het theater. De eerdere concertzaal is volledig tegen de vlakte gegaan en daarvoor in de plaats is een prachtig nieuw theater gekomen. “Het was echt onontkoombaar”, zegt directeur Evert van Os. “Er werden pleistertjes geplakt op dingen die onderhoud nodig hadden. We hebben gekeken of renovatie mogelijk was, maar dat bleek geen optie.” Kijkend naar de economische en culturele relevantie van het theater in de regio werd gekozen voor een gelijk aantal stoelen. “We zijn niet in de verleiding gekomen om meer stoelen te plaatsen. Er is wel meer ruimte en dat zullen onze gasten zeker merken.”

Transparante entree

Singer Laren, Singer laren opent

Foto: Christian van der Kooy

Een historisch belangrijke wens was een centrale entree. Voorheen bestond Singer Laren uit twee entiteiten: het theater en het museum. Plus natuurlijk de prachtige beeldentuin. Die twee – meestal gescheiden – werelden zijn met de nieuwbouw bij elkaar gebracht. De architecten van KRFT en Oomen Ontwerpt stonden voor een bijzondere uitdaging. “Het is heel uniek dat je theater en museum onder een dak hebt. Dat mag je dus best uitdragen. Dankzij het ontwerp van de transparante entree hebben we ook de tuin kunnen tonen, terwijl we tegelijkertijd de zijkant van de authentieke villa van de familie Singer goed in beeld hebben kunnen brengen”, aldus Oscar Vos van KRFT.

Hele dag open

Vanuit de entree kunnen de bezoekers naar het theater, naar het museum of de tuin inlopen. “Het café, de foyer, de museumshop en de tuin zijn de hele dag open”, zegt Evert enthousiast. “Je kunt dus ook even binnen lopen om koffie te drinken of een broodje te eten. Of een leuk cadeautje te kopen in de museumshop.” Kijk voor meer informatie over het programma en de openingstijden op de website www.singerlaren.nl.

HSinger Laren, Singer laren opentet team van Gooische Tam Tam heeft samen met Singer Laren een schitterend programmaboek/magazine gemaakt, met onder meer achtergrondverhalen, een interview met Youp en het complete theater- en museumprogramma 2017/2018. Neem dan contact op met Singer Laren via museum@singerlaren.nl of via 035-5393939

 

31 augustus 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.