Nieuws, Shoppen

Sheherazade van ’t neevlig Noorden: Gooische Pennenvruchten

Wat vloeit er allemaal uit de Gooische pennen? Onze regio kent verrassend veel talentvolle schrijvers. Of schrijvende talenten, hoe je het ook bekijkt. Tam Tam geeft ze graag een podium. Deze keer in Gooische Pennenvruchten: Sheherazade van ’t neevlig Noorden van Nine van der Schaaf.

 

SheherazadeSheherazade van ’t neevlig Noorden

Een prachtig geschreven levensverhaal van schrijfster Nine van der Schaaf (1882-1973), die opgroeide in een Fries gezin uit een socialistisch milieu. Ze doorloopt enkel de lagere school en wordt dienstmeisje in Den Haag en Amsterdam, maar weet zich te ontwikkelen tot schrijfster van een gedichtenbundel en van prozawerken, waaronder haar autobiografie In de stroom. Cornelie van Uuden uit Naarden-Vesting dook in haar levensverhaal. Zij schreef eerder, met historicus Pieter Stokvis, het boek De gezusters van Vloten.

 

 

Cornelie van Uuden

 

 

 

Het boek is verkrijgbaar bij onze Gooische boekhandels:

Blaricumsche Boekhandel
Boekhandel Voorhoeve Hilversum
Boekhandel Los Bussum
Larense Boekhandel
Boekhandel Flevo in Huizen
Ruijsdael op ’t Hoekje in Naarden-Vesting

 

23 september 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.