Agenda, Kinderen, Nieuws

Schaapscheerfeest van Goois Natuurreservaat

Op zaterdag 1 juni 2019 organiseert het Goois Natuurreservaat van 10:00 tot 16:30 uur haar jaarlijkse Schaapscheerfeest in de Schaapskooi op de Blaricummerheide. Dit inmiddels traditionele evenement biedt veel leuks voor jong en oud.

Schapen ‘scheren’

Nu de zomer weer voor de deur staat, worden de schapen van het Goois Natuurreservaat van hun vacht ontdaan. Tijdens verschillende demonstraties laten de herders gedurende de dag zien hoe dat op authentieke wijze met de schaar gedaan wordt. Het schapen scheren is dus eigenlijk schapen ‘knippen’.

Schaapscheerfeest

Foto: Bart Siebelink

Er is van alles te doen op het Schaapscheerfeest: zo is er een markt, waar je kennis kunt maken met verschillende organisaties uit de regio, die diverse activiteiten aanbieden. Zo kan er geknutseld worden, zijn er speurtochten en kunnen er hutten gebouwd worden. Je kunt ook honing proeven, mag je eigen broodjes bakken en er is een voorstelling van ‘SCH-apenstreken’ in de Schaapskooi.

IJs, koffie en frietjes!

Naast deze activiteiten kan er natuurlijk ook genoten worden van lekker eten en drinken. Zo is er koffie van De Gooische Koffiebus, kunnen er frietjes gegeten worden bij de Dapp Frietfiets, is er ijs bij de IJskar van IJssalon De Hoop en kunnen er lekkere drankjes gekocht worden bij de Gooische Bierbrouwerij.

Dit kun je winnen

Er valt ook wat te winnen op het Schaapscheerfeest van GNR. Kun jij raden hoeveel schapenkeutels er in de pot zitten? Wie weet maak jij kans op je eigen knuffelschaap. En meld je je ter plekke aan als ‘Adoptant van een schaap’ dan maak je kans op een unieke avondwandeling met de herder over de hei.

 Gratis toegang

Je hoeft je niet aan te melden voor het Schaapscheerfeest en de toegang is gratis. Een kleine donatie, in de collectebussen ter plekke, voor het Goois Natuurreservaat wordt natuurlijk op prijs gesteld. Voor iedereen die aan activiteiten mee wil doen is bij de ingang van het plein een stempelkaart te koop. Deze kost € 7,50 en geeft je toegang tot 5 activiteiten. Als je kaart vol is, kun je gewoon weer een nieuwe kopen voor de resterende activiteiten. Ben je Gooise Natuurbeschermer dan krijg je, op vertoon van je pas, € 2,50 korting op een stempelkaart.

Route naar de Schaapskooi

De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum en is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je vanaf de A1, dan neem je afslag 8 (Blaricum) richting Blaricum. Je gaat over de Prins Hendriklaan, de Boissevainweg en vervolgens vind je links de parkeerplaats. Hier is beperkt plek. Vanaf hier kan je te voet naar de Schaapskooi. Een tweede parkeergelegenheid vind je bij restaurant De Goede Gooier, Crailoseweg 151 in Blaricum. Vanaf hier is het nog ongeveer 750 meter te voet naar de Schaapskooi.

14 mei 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.