Agenda, Nieuws

Rosa Spier Huis – Willem Nijholt leest voor uit eigen werk

In 2004 begon Willem Nijholt zijn herinneringen op te schrijven. Zijn ontroerende levensverhaal deelt Nijholt zondag 11 december in het Rosa Spier Huis met het Nederlandse publiek. Hij vertelt over het paradijselijke Indië, zijn kampervaringen, liefde voor het toneel en het omgaan met een ernstige ziekte.

schermafbeelding-2016-11-23-om-17-47-17Willem Nijholt werd in Gombong geboren als zoon van de KNIL-instructeur. Op achtjarige leeftijd kwam hij samen met zijn moeder in een jappenkamp terecht, wat voor de rest van zijn leven een diep litteken naliet. Zijn vader werd door de japanners te werk gesteld aan de Birmaspoorweg. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd het gezin herenigd. Nijholt is bekend door zijn veelzijdige werk en optredens in musicals, shows, liedjesprogramma’s en cabaret- en theatervoorstellingen, afwisselend voor een volwassen en meer jeugdig publiek. Tot zijn teleurstelling heeft zijn moeder hem nooit op de planken zien staan, zij was toen al overleden.

Multitalent
Nijholt was te zien in de televisieprogramma’s Oebele en ‘De Stille Kracht’ (naar het gelijknamige boek van Louis Couperus) en speelde in toneelstukken als ‘Kinderen van een mindere God’ en ‘Commissaris Fennedy’ van Gerard Reve en musicals als Wat een planeet, Miss Saigon en Foxtrot van Annie M.G. Schmidt. Ook werd hij bekend als presentator van Kinderen voor kinderen en met het liedjesprogramma ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’.

Voorstelling bijwonen
Bezoekers zijn van harte welkom:
Datum/tijd: Zondag 11 december, om 15.30 uur
Locatie: Theaterzaal van het Rosa Spier Huis, Esseboom 2, 1251 CP Laren.
Telefoon: 035-5386797

Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Om deze en andere culturele activiteiten ook op haar nieuwe locatie te kunnen voortzetten en uitbreiden, is het Rosa Spier Huis op zoek naar sponsors. Meer informatie hierover vindt u op www.rosaspierhuis.nl.

23 november 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.