Food & Drinks

Proeven en genieten bij Jan van der Roest

Je kunt van alles schrijven over Jan van der Roest, maar eigenlijk wil je alleen maar roepen: ‘Ga proeven!’ In deze dubbele winkel op het befaamde ‘rijtje’ van de Bussumse Huizerweg vind je een ambachtelijke slagerij, een kaasspecialist en een notenbar. De gedreven en joviale Jan van der Roest is sinds 2000 eigenaar is van de zaak. Hij heeft zich weten te onderscheiden door volhardend te kiezen voor kwaliteit. Hoe hij dat doet? Van al het vlees dat verkocht wordt bij Van Der Roest kent Jan precies de herkomst, maar ook het voederbeleid van de boer. “Als het dier een goed leven heeft gehad, proef je dat aan het vlees.”

Daarnaast maakt de slagerij veel producten zelf, zoals hammen, vleeswaren en diverse worsten. Korte lijnen dus, en dat betekent: écht vers. Toen in 2005 het buurpand vrij kwam, opperde vrouw Wendy om daar een kaas- en notenbar te openen. Sindsdien ligt hun ziel en zaligheid eveneens bij deze producten. Ook nu wordt weer uitsluitend voor de beste kwaliteit gekozen. Vers gebrande noten en geweldige kazen, uit het buitenland en uit de regio. Er worden in de winkel ook smaakvolle uitstapjes gemaakt, zoals honing uit de bijenkasten aan de overkant. En dan verkoopt Jan ook nog eens niet te versmaden tapas. Je kunt er ook broodjes laten beleggen met al die heerlijkheden. Bij kantoren en bedrijven worden die bovendien nog bezorgd ook.

Jan van der Roest, Huizerweg 132-134, Bussum. Slagerij: 035-6915252.
Kaas: 035-6223388.
www.janvanderroest.nl

17 maart 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.