Kinderen, Nieuws

Gepersonaliseerd onderwijs in Laren: De School van HIP

Laren heeft een mooie primeur voor het Gooi: een nieuwe, particuliere middelbare school. Met De School van HIP krijgt het particulier onderwijs er niet alleen een nieuwe, maar vooral een vernieuwende school bij.

School van HIP

Toekomstgericht

De School van HIP is een initiatief van een team van onderwijsprofessionals en ondernemers die in een andere, toekomstgerichte manier van onderwijs geloven. “De toekomst vraagt om wendbare en mentaal flexibele kinderen. Daarom is er op De School van HIP, naast de basisvakken, veel aandacht voor communicatie, samenwerken en creativiteit. Op deze manier leert een leerling kritisch denken en zich goed uit te drukken in een sterk veranderende maatschappij. Iedere leerling volgt zijn of haar eigen leergang. Bovendien is er tijd en aandacht voor de persoonlijke interesses en uitdagingen van elke leerling. Op die manier begeleiden wij hen individueel naar hun diploma, op een niveau dat bij hem of haar past”, aldus Miriam Lensen-de Rooij, de oprichter van De School van HIP. Zij stond in 2006 ook aan de wieg van het succesvolle Huiswerkinstituut HIP op, met inmiddels zestien vestigingen in het land (waaronder locaties in Bussum, Hilversum, Huizen en Laren). “De ervaringen op ons huiswerkinstituut hebben we kunnen meenemen naar De School van HIP. We weten precies waar leerlingen tegenaan lopen.”

Leermethode

De School van HIP kiest nadrukkelijk voor een onderwijssysteem waarbij ieder kind het beste uit zichzelf haalt. Iedere scholier heeft een individueel leerplan, zodat hij of zij niet alleen in eigen tempo en op eigen niveau werkt, maar ook via een leermethode die het beste bij de scholier past. De School van HIP ontwikkelde een speciaal softwareprogramma waarmee de individuele leermethode van een kind naar boven kan worden gehaald. Het blijkt te werken; hoewel De School van HIP slechts enkele maanden geopend is, blijkt nu al dat de kinderen veel hoger scoren.

School van HIP

Privéles

Ook de Inspectie van het Onderwijs onderkent de kwaliteit van deze school. Beide locaties – in Utrecht is de andere vestiging – voldoen aan alle wettelijke- en kwaliteitseisen en hebben dus groen licht gekregen van de Inspectie. De School van HIP in Laren opende augustus jl. haar deuren en inmiddels voelen de leerlingen en docenten zich al helemaal thuis. In plaats van 50 minuten les, zoals op een reguliere school, krijgen de kinderen hier per keer 15 minuten les. Maar dan wel één op één. “Bij een reguliere school wisselen ze van lokaal, is er uitval, moet een docent vaak rekening houden met de verschillende leerlingen. Een kwartier les, op de manier die het kind het beste ligt, is veel effectiever. De leerlingen halen dan ook veel hogere cijfers”, vertelt Miriam.

NH Nieuws maakte een leuk filmpje over De School van HIP!

Elk moment instromen

Vrijdag 1 december jl. is tevens de Basisschool van HIP in De Bilt gestart. Er is nog voldoende plek voor nieuwe leerlingen, op zowel deze basisschool als op de middelbare scholen. Op de School van HIP kan een leerling elk moment van het jaar starten. En, niet onbelangrijk voor de ouders: De School van HIP houdt zich niet aan de reguliere schoolvakanties.

Lees ook het artikel over De School van HIP in de wintereditie van Gooische Tam Tam Magazine!

 

Meer informatie:

De School van HIP, Barbiersweg 17, 1251 PA Laren.

Telefoon: 088 – 4008660. www.deschoolvanhip.nl

 

 

14 december 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.