Gezondheid, Nieuws

OPROEP GGD: “We hebben hulp nodig!”

Marije Mansfeld

Mondkapjes. Vuurwerkbrillen. Latex handschoenen. Isolatie-overalls. Desinfecterende handzeep. De zorg in het Gooi en omstreken zit erom te springen. Marije Mansfeld, strategisch communicatie-regisseur Regio Gooi en Vechtstreek, doet een dringende oproep om iedereen in de zoekstand te krijgen. “We hopen natuurlijk op een wonder, dat een bedrijf nog ergens een doos heeft slingeren. Maar élke vuurwerkbril, élk doosje handschoenen, elk nog ingepakt mondkapje is enorm welkom.

Regie

Omdat er diverse oproepen door elkaar heen ging lopen, heeft de GGD Gooi & Vechtstreek de regie gepakt. De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) coördineert de geneeskundige hulpverlening in het kader van rampen en crises. Allemaal onder een dak, zodat alle zorgverleners in het Gooi in het vizier blijven.

Veel mensen in de zorg

“Dat is heel belangrijk”, zegt Marije. “Onze blik is natuurlijk gericht op de ziekenhuizen, maar er zijn nog veel meer mensen in de zorg keihard aan het werk. De ouderenzorg bijvoorbeeld. De daklozenopvang. De woonlocaties van de Koninklijke Visio, waar mensen met visuele, verstandelijke en eventueel bijkomende beperking(en) verzorgd worden. De gehandicaptenzorg. De thuiszorg. De huisartsen. Heel veel mensen in de zorg zijn aan het werk en al die mensen moeten zo goed mogelijk beschermd worden.”

Dit is nodig

Wat is er nou precies nodig? En heeft het zin om die ene vuurwerkbril, die je al jaren hebt liggen, ook te brengen? Marije geeft een lijstje van benodigde materialen:

Philip van Singer Laren doneert dozen met handschoentjes

  • Mondkapjes (uitsluitend verpakt)
  • Latex handschoenen (óók niet steriele)
  • Desinfecterende middelen
  • Steriele overalls en schorten (dus uitsluitend verpakt)
  • Vuurwerkbrillen (uitgepakt of nog in verpakking)

“Alles is fijn”

“De nood is hoog, vreselijk hoog. En we verwachten dat het nog erger wordt. Dus ondernemers: duik je voorraad in. Spuiterijen, agrariërs, mensen die in de bouw werkzaam zijn; kijk of je nog iets hebt liggen. Maar ook particulieren. Een vuurwerkbril, handschoenen die je misschien gekocht hebt voor het schilderen, mondkapje dat je in huis hebt voor het klussen: we zijn met alles blij. Al gaat het om één vuurwerkbril of één doosje (geopende) handschoenen, voel je niet ongemakkelijk, want we zijn er ontzettend blij mee. Zo hopen wij deze spullen te kunnen verdelen onder onze zorgmedewerkers in het Gooi en op die manier kunnen zij veilig hun werk doen.”

En dan?

Al gaat het om één vuurwerkbril of één doosje: de GGD is ermee geholpen. Het kan gebracht worden naar de GGD in Bussum: Burgemeester de Bordèslaan 80. Je kunt het afleveren aan de balie, maar houd de regels in acht; anderhalve meter afstand. Het beste is om even te mailen: bescherming@ggdgv.nl.

 

 

25 maart 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.