Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Ohlala Macarons: Hotspot Gijsbrecht

Niet alleen voor de omwonenden, maar voor inwoners van het hele Gooi is ‘de Gijsbrecht’ in Hilversum een heerlijke winkelstraat. Verrassend goed bereikbaar en bomvol originele (vers)winkels en ondernemers. Bij Ohlala Macarons ontdekten we: de ene macaron is de andere niet.

Ohlala

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

ohlala

(Foto: Bob Awick)

Gelukswinkeltje

Ohlala, waar zijn we nu binnengestapt! We lijken te zijn beland op een heerlijk Frans feestje waar we voorlopig niet meer weg willen. Zonder veel poesepasse – we gaan er op slag een beetje Frans van doen – opende het Franse echtpaar Céline en Sébastien deze zomer hun gelukswinkeltje op de Gijsbrecht. Zoals de naam al zegt, zijn we hier aan het juiste adres voor macarons. Want wat blijkt: de ene macaron is de andere niet. Céline hield zelfs helemaal niet van deze traditionele Franse heerlijkheden, tot ze die van haar echtgenoot proefde.

Als thuiskomen

Sébastien, patissier en chocolade-artiest, en kok Céline hebben in heel wat landen gewoond en gewerkt voordat ze zich in Nederland settelden. Juist hier, want Frankrijk vonden ze na vijftien jaar reizen niet leuk genoeg meer. Hilversum daarentegen, en met name de Gijsbrecht, voelde als thuiskomen. Voor ons geluksvogels voelt het meer als vakantie, dit kleurrijke winkeltje waar voortdurend Franse chansons klinken.

ohlala

(Foto: Bob Awick)

Frans feestje

Uit de bakkerij achterin komen louter heerlijkheden: macarons inderdaad, in alle soorten en maten (en kleuren!), maar bijvoorbeeld ook cheesecake, tarte citron, crème brûlée, éclairs merveilleux, meringues en nog meer geweldige Franse taarten en gebak. Die overigens ook te bestellen zijn, mocht je een grotere of iets andere versie willen. Inderdaad, een verrukkelijk Frans feestje, waar we elke keer weer diepgelukkig vandaan komen.

 

 

Hier vind je meer over Ohlala Macarons:

Gijsbrecht van Amstelstraat 192, Hilversum
Telefoon: 06 21470595
www.ohlalamacarons.nl
@ohlalamacaronshilversum

21 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.