Agenda, Kunst, Nieuws

Noord Hollands Toneel in Rosa Spier Huis

Wie de lokale media volgt, zal het niet zijn ontgaan: er is een nieuw theatergezelschap in ’t Gooi. Het Noord Hollands Toneel is voortgekomen uit de Plankeniers. Na sluiting van het Plankenierstheater besloot de vaste kern niet bij de pakken neer te zitten. Er werd een nieuw gezelschap opgericht, waarbij het roer meteen helemaal werd omgegooid. Een nieuwe naam en bovendien: niet meer op één locatie. Regisseur en artistiek leider Peter van Bokhorst vertelt: “We willen, behalve het trouwe Plankeniers-publiek, ook een nieuw en jong publiek bereiken. We hebben nog steeds een grote groep vaste acteurs, maar maken ook graag gebruik van professionele gastacteurs. Onze voorstellingen zullen gespeeld worden in diverse theaters in verschillende gemeenten. Niet per se alleen maar in het Gooi trouwens.”

Noord Hollands Toneel

Laatste kaarten!

De eerste productie van NH Toneel, ‘U bent mijn moeder’ van Joop Admiraal (Werktheater), in de bewerking van Peter van Bokhorst, heeft tot nu toe alleen maar juichende recensies gekregen. De  solovoorstelling uit 1981 gaat over de zorg die de 56-jarige zoon Jan (weergaloos gespeeld door Robert Jan Heyning) besteedt aan zijn demente moeder, een oude actrice. In de bewerking van Peter van Bokhorst verblijft zij in het Rosa Spierhuis, het woon- en werkcentrum voor oudere kunstenaars en wetenschappers in Laren. Een aantal voorstelling zijn inmiddels ook gespeeld in dit Rosa Spierhuis. Vanavond en morgen voor het laatst en alleen voor vanavond zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Op 11 november is de voorstelling te zien in Theater de Dillewijn in Ankeveen en op 28 oktober in het Haarlemmerhout Theater in Haarlem. Kaarten voor de voorstellingen kun je hier reserveren. Overigens is het NH Toneel alweer druk met een nieuwe voorstelling: ‘En toen waren er nog maar…’ van Agatha Christie. Deze voorstelling zal gespeeld worden in de Majellakapel in Bussum. In maart zal er een eigentijdse versie van Romeo & Julia worden gespeeld in de Krachtcentrale in Huizen. Voor deze voorstelling is het NH Toneel nog op zoek naar acteurs, maar ook naar vrijwilligers. Meer informatie vind je op de website.

22 oktober 2016

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.