Agenda, Kunst

Naarden International Piano Festival van start

Vandaag 10 mei 2019 gaat in Naarden-Vesting de eerste editie van het Naarden International Piano Festival van start. Van 10 t/m 12 mei 2019 kan men terecht in de Naardense Turfpoortstraat voor drie dagen lang pianomuziek op hoog niveau. De kerk BIJ ANDREAS is verbouwd tot een prachtige concertzaal en wordt een ontmoetingsplek voor veelbelovende masterstudenten, wereldberoemde meesterpianisten en diverse ‘influencials’ uit de pianowereld. Artistiek leider Nino Gvetadze heeft imposante namen aan zich weten te binden: Alexander Melnikov, Kristian Bezuidenhout en Hannes Minnaar.

Start op vrijdag

De eerder aangekondigde pianist Jonathan Biss heeft wegens ziekte zijn deelname aan het festival moeten afzeggen. Het concert dat hij zou geven op donderdag 9 mei is daardoor komen te vervallen. Het festival heeft ervoor gekozen om op deze korte termijn geen vervangend concert te organiseren. Het openingsconcert zal nu plaatsvinden op vrijdag 10 mei met Nino Gvetadze en Hannes Minnaar.

Koenraad Spijker

Koenraad Spijker (foto: Treyman Brothers)

Masterstudenten

De zes masterstudenten presenteren zich aan het publiek tijdens de Discovery Concert Series (lunchconcerten van 13.00-15.45 uur).
Op vrijdag 10 mei zijn er ’s middags optredens van Pierre Delignies (Spanje), Vivianne Cheng (VS) en Cristian Sandrin (Roemenië), en op zaterdag 11 mei maken Seán Morgan-Rooney (Ierland), Irma Gigani (Georgië) en Koenraad Spijker (Nederland) hun opwachting.

Er zijn nog kaarten beschikbaar. Klik  hier voor het complete programma van de lunchconcerten en tickets.

10 mei 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.