Agenda, Kunst, Nieuws

Mooi weer vandaag in Singer Laren (win kaarten!)

De toneelvoorstelling Mooi weer vandaag, die half januari in première is gegaan, heeft geweldige recensies ontvangen. Op zaterdag 10 februari 2018 is de voorstelling in het nieuwe theater van Singer Laren te zien.

Vier sterren

Vier sterren van zowel De Telegraaf, NRC, Trouw en Theaterkrant. Bram van der Vlugt, Nettie Blanken, Bart Klever en Malou Gorter leveren ‘indrukwekkend precisiewerk’, aldus De Telegraaf. De grote wens van acteur Bram van der Vlugt om de tragikomedie ‘Mooi weer vandaag’ van de Britse schrijver David Storey op het toneel te brengen, is eindelijk uitgekomen. Het bleek een geweldige keuze te zijn, want ook in de Nederlandse vertaling van Bert Voeten doet deze beroemde toneelklassieker het goed.

Ouderwets goed spel

Het stuk begint met alledaags gebabbel tussen twee mannen, Max en Arnold. Ze zitten ogenschijnlijk in een park en hun gesprek, dat eigenlijk nergens over lijkt te gaan, stokt voortdurend. Is het wel een gewoon park? Pas als de mannen de vrouwelijke voorbijgangers Greta en Cathrien ontmoeten, wordt langzaam duidelijk dat ze zich op het terras van een psychiatrische kliniek bevinden. Maar zijn ze hier vrijwillig? Regisseur Bruun Kuijt koos voor een getrouwe versie van het stuk, dat echter nergens gedateerd aandoet. Dankzij het ‘ouderwets goed spel’ (aldus Trouw) een feestje om naar te kijken.

Win kaarten!

Gooische Tam Tam mag twee kaarten weggeven. Mail vóór 30 januari 2018 naar actie@gooischetamtam.nl je naam, adres en mailadres. We maken op 31 januari bekend wie de kaarten heeft gewonnen!

Bram van der Vlugt beheerst feilloos het flardsgewijze taalgebruik’ NRC****
Gewoon genieten van de acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant.’ – De Telegraaf**** 
‘Dat alles wordt lichtvoetig en droogkomisch gespeeld: absurdisme light’ – Theaterkrant**** 
‘Fraai drama met ouderwets goed spel (…) en er valt ook veel te lachen.’ ‘Uiteindelijk gaat Mooi weer vandaag over tekortkomingen in menselijk contact en de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.’ – Trouw****

 

 

25 januari 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.