Ondernemen

Massage is meer dan een luxe

Stress en een te hoge werkdruk: het wordt maar wat vaak genegeerd. Tot het lichaam alarm gaat slaan. Een burn-out, verhoogde bloeddruk, spanning in rug, nek of schouders, hoofdpijn, pijnlijke gewrichten, RSI… “Neem je klachten niet voor lief”, waarschuwt Mascha Charapov. Als masseuse komt ze regelmatig dit soort problemen tegen. “Ik verbaas me er vaak over hoe mensen zich letterlijk kunnen klemwerken. Met een scala aan fysieke klachten tot gevolg. Maar wat vaak worden die waarschuwingen genegeerd. Totdat er echt nare klachten ontstaan”, zegt ze. Dat laatste probeert zij voor te zijn met haar massages. “Ontspanning is belangrijk voor iedereen. Een goede massage kan heel heilzaam zijn. Door middel van aanraking kom je in contact met je lichaam, ook met de plekken waar de energie minder stroomt. Door bewustwording krijgen plekken van spanning meer aandacht en kan je er zachtheid in brengen. Dit is een prachtig aspect van mijn werk.” Op donderdagochtend werkt Mascha Charapov bij Ariane Inden in Bussum. “Haar wijsheid zit in haar handen en dat maakt haar uniek”, zegt Francis van de Kasteele van Ariane Inden. “Ik heb haar in huis gehaald als waardevolle aanvulling op mijn schoonheidsbehandelingen.”

massage

Ontspanning op de werkvloer

Met haar mobiele massagestoel kom Mascha ook op locatie bij bedrijven. In 20 minuten kunnen de harde werkers genieten van een korte verkwikkende massage. Deze korte massages geven verlichting aan klachten als spanning in rug, nek en schouders, hoge ademhaling en hoofdpijn. Het resultaat is ontspanning op de werkvloer en dus meer werkzin en productiviteit.

Meer informatie: Mascha werkt op donderdagochtenden van 9 tot 13 uur als masseur bij Schoonheidssalon Ariane Inden, Havenstraat 15 in Bussum. Telefoon: 035-8200330. Wil je een keer stoelmassages op je werk aanvragen? Mail dan naar mascha.charapov@gmail.com.

 

 

16 februari 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.