Agenda, Uitgaan

Loosdrecht JazzFestival: 60 jaar jazz in Loosdrecht

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2018 viert het Loosdrecht JazzFestival naast haar 5-jarig jubileum ook 60 jaar jazzgeschiedenis in Loosdrecht. Deze editie van het JazzFestival heeft voor iedereen iets in petto: Van een ClassicJazz Night waar heerlijk ontspannen naar topmuzikanten geluisterd kan worden tot een echte JazzBattle voor de jeugd en “Jazz rond de Haven” voor de kinderen. De uitsmijter is de Funk & SoulNight op zaterdag met Alain Clark, Ruben Hein en vele anderen.

De Classic Jazz Night van vrijdag is helaas al uitverkocht. Gelukkig is er zaterdag ook genoeg te beleven.
De liefhebbers van Funk, Soul en andere spectaculaire jazzstijlen kunnen op deze avond hun hart ophalen tijdens de Funk & SoulNight met bekende namen als Alain Clark en Ruben Hein. De botenloodsen van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk zijn ook dit jaar het sfeervolle decor van het festival. De optredens vinden plaats op verschillende podia. Om het festivalsfeertje compleet te maken zijn er op het terrein verschillende foodtrucks aanwezig.

Familiefeest

De zaterdagmiddag staat met een echte Jazzbattle en “Jazz rond de Haven” in het teken van de hele familie. Een middag vol optredens en activiteiten zoals instrumenten maken en workshops. De entree is gratis en op het festivalterrein staan diverse foodtrucks.

Meer informatie

Kaartverkoop Meer informatie over het festival is te vinden op www.loosdrechtjazzfestival.nl. Daar worden ook online kaartjes verkocht (Voorverkoop: ClassicJazz Night €24 | Soul & Funk Night €34 | Jazz rond de Haven: gratis entree.

Het Loosdrecht JazzFestival heeft een lange historie die teruggaat naar 1958. Met tussenpozen en onder verschillende namen heeft het festival iedere keer weer een revival gehad. De afgelopen 4 jaren heeft Loosdrecht laten zien een waardig opvolger te kunnen brengen door samen met haar hoofdsponsors Rabobank en Sena Performers een kwalitatief en sfeervol festival neer te zetten met als motto: Thuishaven van de Jazz.

14 september 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.