Agenda, Kunst

Lezing Max Liebermann bij Gooise Academie

Op woensdag 18 april 2018 houdt Diana Kostman een tentoonstellingslezing over Max Liebermann  bij de Gooise Academie in Laren. Tussen 1871 en WO 1 verbleef de Duitse kunstenaar Max Liebermann regelmatig in de zomer in Nederland. Hierbij deed hij ook Laren aan, waar hij zijn beroemde schilderij ‘De Vlasschuur’ maakte. Liebermann werkte onder meer samen met de kunstenaars van De Haagse School en werd beïnvloed door het impressionisme, een stroming die in Duitsland als typisch Frans – en daardoor verwerpelijk – werd gezien.

Liebermann

Max Liebermann (1847-1935), De papegaaienman, 1902, Museum Folkwang, Essen

Overzichtstentoonstelling Den Haag

Tot 24 juni biedt het Gemeentemuseum in Den Haag een overzichtstentoonstelling van Max Liebermann en het Duits impressionisme. In de tentoonstelling wordt een prachtig overzicht gegeven van Liebermann en zijn Nederlandse collega’s die hem inspireerden. De lezing is de perfecte voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling. En – vanwege de band die Liebermann met Laren had – extra interessant voor Gooise kunstliefhebbers!

De spreker, Diana Kostman van Artemis Omnibus, is gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies. In 2004 studeerde zij af in de Kunstgeschiedenis en de Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Diana geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen, van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. Kijk op de website van de Gooise Academie voor tickets en info.

6 april 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.