Kunst

Kunsten komen samen

Bij Singer thuis

Na bijna twee jaar verbouwen is het eindelijk zover: Singer Laren is in volle glorie geopend. Met een gloednieuw theater, een prachtige centrale entree en een vernieuwde museumshop is Singer Laren 2.0 klaar voor de toekomst.

Met optredens van Youp van het Hek, het Nederlands Dans Theater, Karin Bloemen, de gebroeders Jussen, Anne-Wil Blankers in een prachtige rol als Anna Singer en een feest voor de inwoners van Laren is Singer Laren begin september eindelijk weer helemaal geopend. De belangrijkste en grootste verandering is het theater. De oude concertzaal ging helemaal plat en daarvoor in de plaats is een prachtig, modern theater verrezen.

Centrale entree

Een lang gekoesterde wens was een centrale entree. Voorheen bestond Singer Laren uit twee entiteiten: het theater en het museum. Plus natuurlijk de prachtige beeldentuin. Die twee – meestal gescheiden – werelden zijn in de nieuwbouw bij elkaar gebracht. Dit is uniek in Nederland: een theater en museum onder een dak. Singer Laren wil dat dus graag uitdragen. Dankzij het ontwerp van de transparante entree is de prachtige beeldentuin goed zichtbaar, evenals de zijkant van de authentieke villa van de familie Singer.

Bij Singer thuis

Het nieuwe Singer Laren presenteert zich als een laagdrempelige plek, waar kunsten samen komen. ‘Bij Singer thuis’, zo mag de bezoeker zich voelen. Vanuit de entree kunnen de bezoekers naar het theater, het museum of de villa en de tuin inlopen. In het theater zullen ook overdag culturele activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er op zondag matinee-voorstellingen die het theater en museum letterlijk met elkaar verbinden. Het café, de foyer, de museumshop en de tuin zijn de hele dag open. Je kunt dus ook even binnenlopen om koffie te drinken of een broodje te eten. Of een leuk cadeautje te kopen in de museumshop.

Nog steeds intiem

Het oude theater was bij acteurs en publiek geliefd vanwege de intimiteit. De architecten van het nieuwe theater, Oscar Vos en Thomas Dieben van KRFT en Sanne Oomen van Oomen Ontwerpt, hebben dit als belangrijk uitgangspunt genomen. Zij bestudeerden theaters door de eeuwen heen en kozen voor een rondlopende tribune, het kenmerk van oude theaterzalen. Een vorm die opnieuw een prettige intimiteit creëert.

 

 

Kijk voor meer informatie over het programma en de openingstijden op e website www.singerlaren.nl. Het glossy programmaboek/magazine van Singer Laren, gemaakt in samenwerking met Gooische Tam Tam, kun je aanvragen bij  museum@singerlaren.nl of via 035-5393939.
30 september 2017

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.