Agenda, Kunst, Nieuws

Kunst uit eigen ‘stad’ in Museum Hilversum

Wouter Stips Museum Hilversum

Wouter Stips

Tot en met 11 juni zijn er twee bijzondere tentoonstellingen te zien in Museum Hilversum. Art Hilversum toont  kunstenaars van naam, zoals Wouter Stips, Paul Kubic, Mark van Praagh en Carla Kleekamp naast enkele verrassende nieuwkomers als Hazel Ling en Fred Couprie. Naast Art is t/m 11 juni ook Foto Hilversum in het museum te bewonderen; vier fotoclubs laten hun beste werken zien.

Romanina Mandricardo Museum Hilversum

Romanina Mandricardo

In de overzichtstentoonstelling Art Hilversum is tien dagen lang het werk van 38 deelnemers te bewonderen. ‘De groepsexpo geeft een bijzonder goed beeld van de diversiteit en de maatschappelijke betrokkenheid van de Hilversumse kunstenaars’, aldus Christine Keemink, voorzitter van Art Hilversum. ’De tentoonstelling inspireert en geeft zin om ook de Open Atelierdagen te bezoeken.’ De Open Atelierdagen waren in het pinksterweekeinde, maar ook nog op zondag 11 juni. Om bezoekers te inspireren bij het kijken naar kunst geeft Diana Kostman rondleidingen in het museum en wordt de tentoonstelling op zondag 11 juni afgesloten met een muzikale tour.

Foto Hilversum
Deze tentoonstelling met werken van de fotoclubs ‘De Beeldjagers’, ‘Perspectief’, ‘’t Gooi’ en ‘9AF’ geeft de kunstmaand een extra dimensie. ‘Het museum heeft zich ontwikkeld tot een plek voor mediakunst en hierin speelt fotografie een belangrijke rol’, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum. ‘Juni is de maand waarin we kunst uit eigen stad tonen aan een breed publiek. Dit jaar is er ook een podium voor fotografie.’

6 juni 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.