Kinderen, Nieuws

Kids Academy opent deuren in Laren

Onder ouders in Amsterdam-Zuid en Haarlem is het inmiddels een begrip: Kids Academy. Het is namelijk dé plek voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 om achterstanden van school weg te werken en zich verder te ontwikkelen in rekenen, taal en studievaardigheden. Goed nieuws dus voor ouders en kinderen uit het Gooi, want Kids Academy zit nu ook op de Brink in Laren!

Geen bijles, maar een cursus van 12 weken

In hartje Laren kunnen basisschoolleerlingen doordeweeks en in het weekend terecht voor verschillende cursussen. Oprichters Sarah Kapper en Bram Knuvers: “Bij het intakegesprek kijken we wat een leerling al kan en wat nog niet. Vervolgens gaat de leerling aan de slag met een ervaren begeleider. De kinderen komen 2 uur per week naar ons toe en maken dagelijks 20 onlinevragen vanuit huis om de stof te herhalen.” Ook oefenen ze regelmatig met herschreven Cito- en schooltoetsen.

Denken, durven, doen

“Bij ons staat het kind centraal, niet de methode”, vertelt oprichter Bram. “Wij hebben de tijd om te onderzoeken hoe we een leerling het beste kunnen begeleiden en motiveren.” Elk kind leert anders en door overvolle klassen op school kan de juf of meester deze persoonlijke aandacht niet altijd geven. “Kids Academy kan dat wel en zo halen we eruit wat erin zit. Kinderen leren zelfstandig nadenken: Op welke manieren kan ik deze opdracht oplossen? Vervolgens stimuleren wij ze om meer te durven en te doen.” Het uiteindelijke doel is dat kinderen met zelfvertrouwen en plezier naar school gaan en toetsen geen bedreigingen meer vormen, maar uitdagingen waar je voor moet gaan.

Bijspijkeren in de vakantie

Kids Academy biedt ook cursussen in schoolvakanties aan. Volgens oprichter Sarah is het laagdrempelig om met zo’n meerdaagse cursus te beginnen. Bovendien kan het geen kwaad om achterstanden weg te werken in de vakantie, zeker niet nu kinderen minder naar school zijn geweest door de coronacrisis. De Zomer & Herfst Scholen waren dan ook een groot succes en de eerste aanmeldingen voor Winter School zijn al binnen. Sarah: “Het leuke is dat we bij de kinderen zelf ook echt merken dat ze het vaak heel fijn en gezellig vinden om naar ons toe te komen. Oók op vrije dagen.”

Benieuwd hoe uw kind ervoor staat? Neem contact op met Kids Academy voor een vrijblijvende kennismaking en evaluatietoets.

Brink 33, 1251 KT Laren | 020 717 30 60 | info@kidsacademy.nl | www.kidsacademy.nl

 

 

 

 

23 november 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.