Agenda

Kermis in Blaricum 2017 programma

Zaterdag

Ringsteken op ongezadelde pony’s

Zaterdag 19 augustus om 10.00 uur op ’t Harde (ziekenweitje) aan de Meentzoom. Inschrijven ter plaatse vanaf 09.00 uur. Inschrijfgeld € 2,50

Ringsteken op ongezadelde paarden

Zaterdag 19 augustus om ongeveer 11.15 uur op ’t Harde (ziekenweitje) aan de Meentzoom. Inschrijven ter plaatse vanaf 10.15 uur. Inschrijfgeld € 3,50

41e Kermis – Voetbaltoernooi

Zaterdag 19 augustus om 13.00 uur Sportpark Oostermeent aan de Schapendrift. Al weer de 43e keer dat dit toernooi wordt gehouden! 7 tegen 7 op halve velden. Schrijf je ook in! bij Johan Koppen jr. : koppen11@telfort.nl

Lol met je knol

Zaterdag 19 augustus om 14.00 uur, op het terrein van Stad en Lande Ruiters worden er weer behendigheidsspelletjes voor de kinderen met hun paard georganiseerd. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij het ringsteken.

Lampionnenoptocht

Zaterdag 19 augustus, vertrek om 20.45 uur hoek Melkweg/Verbindingsweg. Zorg dat je op tijd bent! De aankomst op rustwat is rond 21.15. Kinderen t/m 12 jaar GRATIS entree vuurwerk!

Optreden Coverband 2.0 The Recipe

Zaterdag 19 augustus om 20.00 uur bij Restaurant ‘Rust Wat’ aan de Schapendrift. In Nederland en daarbuiten speelt de band zowel festivals als corporate events plat met de hits van nu en classics uit de 90’s en 00’s. Altijd de beste set voor elk soort event, dat maakt The Recipe dé succesvolle live band van nu.

De zanger en 2 zangeressen, ondersteund door 4 professionele topmuzikanten, geven je non-stop Dance, Pop, EDM, Rock, Hiphop en meer. Op hun tracklist staan bijvoorbeeld Bruno Mars, Coldplay, Beyoncé, Calvin Harris, Katy Perry en Justin Timberlake

Het daverende vuurwerk

Zaterdag 19 augustus, om 22.00 uur bij Restaurant ‘Rust Wat’ aan de Schapendrift. Zoals ieder jaar zal ook nu de avond weer worden afgesloten met een daverend vuurwerk. Optreden en vuurwerk ‘Rust Wat’ GRATIS entree voor leden en kinderen. Entree: GRATIS voor leden van de Oranje Vereniging (max. 2 personen) op vertoon van de lidmaatschapskaart en Blaricumse kinderen t/m 12 jaar. Niet leden € 10,- p.p.

Na het vuurwerk is er voor de dorstigen vaak nog wat te drinken bij het Vitus, in d’Ouwe Tak of bij Moeke

Zondag

Vossenjacht voor Solexen

Zondag 20 augustus vanaf 12.00 uur op het Oranjeweitje tussen de Torenlaan en de Noolse weg

Programma Vossenjacht voor Solexen:
11.30 uur – Verzamelen Solexen op het Oranjeweitje
12.00 uur – Start Vossenjacht
15.30 uur – Einde Vossenjacht op het Oranjeweitje
16.00 uur – Spectaculair eindspel – Aansluitend bekendmaking originaliteitsprijs

Presentatie verenigingen

Vanaf 12.00 uur op het Oranjeweitje tussen de Torenlaan en de Noolse weg. Diverse Blaricumse verenigingen zullen zich samen met de Brandweer presenteren, de brandweer zorgt traditioneel voor een vlammende presentatie

Keuring versierde fietsjes

Vanaf 14.00 uur: op het Oranjeweitje tussen de Torenlaan en de Noolse weg

Maandag

Keuring versierde aanspanningen

Maandag 21 augustus om 9.30 uur op het Oranjeweitje aan de Torenlaan. Om 11.30 uur start de grote rondrit door het dorp. Inschrijven op het Oranjeweitje vanaf 9.30 uur.

Rondrit versierde aanspanningen

Maandag 21 augustus om ca. 11.30 uur, vertrek vanaf het Oranjeweitje aan de Torenlaan

Ringsteken met ponyaanspanningen

Maandag 21 augustus om 13.30 uur op de Kerklaan

Ringsteken met paardenaanspanningen

Aansluitend om circa 15.15 uur op de Kerklaan

Inschrijfgeld ponyaanspanningen waarschijnlijk weer € 2,50.
Inschrijfgeld paardenaanspanningen waarschijnlijk weer € 5,-

Ringsteken met transport- en bakfietsen

in de pauze om circa 14.30 uur
Voor de deelnemende fietsers is geen inschrijfgeld verschuldigd.

 

Dinsdag

‘Familiereünie’ voor (oud)blaricummers

Dinsdag 22 augustus. Het Vitusgebouw is op deze middag van 15.00 tot 19.00 uur speciaal open voor degenen die in een rustige sfeer met dorps- en oud-dorpsgenoten bijeen willen komen.

De entreeprijs bedraagt 5 euro, hiervoor ontvangt u onder andere twee consumptiebonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 1 t/m 22 augustus, uitsluitend tegen contante betaling, bij de Blaricumsche Boekhandel en bij Albert Heijn (‘op = op’). Hoort en zegt het voort aan uw familie en bekenden. De Blaricumse kermisweek is een begrip in Blaricum en omstreken. De kinderen kijken er naar uit, maar niet alleen de kinderen. Vanuit het hele land komen er mensen naar de kermis voor de gezelligheid. Velen komen naar de kermis,niet voor de draaimolen, de botsauto’s of het prijsschieten, nee ze komen voor de gezellige avonden in d’Ouwe Tak, Het Vitus of Moeke waar iedere avond live muziek aanwezig is.

Woensdag

Blaricumse Volksspelen

Woensdag 23 augustus om 13.30 uur op het Oranjeweitje aan de Torenlaan. Inschrijven ter plaatse tussen 12.00 en 13.30 uur. Inschrijfgeld: handicaprace 5 euro per paar, touwtrekken 15 euro per team, voor 12-16 jarigen gratis.

Woensdag is tevens de laatste dag van de Kermis. De woensdag trekt in de regel de meeste mensen van buitenaf. De Blaricumse kermisweek is een begrip in Blaricum en omstreken. De kinderen kijken er naar uit, maar niet alleen de kinderen. Vanuit het hele land komen er mensen naar de kermis voor de gezelligheid. Velen komen naar de kermis,niet voor de draaimolen, de botsauto’s of het prijsschieten, nee ze komen voor de gezellige avonden in d’Ouwe Tak, Het Vitus of Moeke waar iedere avond live muziek aanwezig is.

Kermis in het dorp Blaricum

Maandag 22, dinsdag 23 en Woensdag 23 augustus is de kermis open in Blaricum Behalve de kermis is er natuurlijk ook live muziek in de Blaricumse horecagelegenheden, in Het Vitus, De ouwe Tak en Moeke Spijkstra. De Blaricumse kermisweek is een begrip in Blaricum en omstreken. De kinderen kijken er naar uit, maar niet alleen de kinderen. Vanuit het hele land komen er mensen naar de kermis voor de gezelligheid. Velen komen naar de kermis,niet voor de draaimolen, de botsauto’s of het prijsschieten, nee ze komen voor de gezellige avonden in d’Ouwe Tak, Het Vitus of Moeke waar iedere avond live muziek aanwezig is.

15 maart 2017

Door

Website Manager Website Manager GooischeTamTam.nl


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.