Agenda, Wonen & Lifestyle

Jules Deelder opent expositie John Nieland

John Nieland, bekend vanwege zijn bijzondere expressieve schilderstijl, exposeert van 22 april tot en met 29 mei in Naarden-Vesting bij Mark Haasnoot Fine Arts.  Nieland schildert volgens het principe van CoBrA, een spontane uitdrukkingswijze waarbij de oorsprong van het creëren centraal staat.
Four Seasons John Nieland 2016 180 x 70
In zijn jonge jaren richtte Nieland kunstenaarsgroep ‘Lamütta’ op om een vuist te maken tegen de gevestigde orde. Deze Amsterdamse groep bestond uit beeldend kunstenaars, dichters, componisten, filmmakers en designers waaronder Herman Brood en Karel N.L. Grazell. Het werk van Nieland kenmerkt zich voornamelijk door heldere kleuren en fantasiefiguren. Tegenwoordig exposeert Nieland regelmatig in binnen- en buitenland.
Foto John Nieland klein
De schilderijen uit de nieuwe serie ‘Basic Existence’ gaan over individuele vrijheid. Iedere persoon heeft als uniek wezen verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden en zijn eigen lot. De mythische figuren in de schilderijen beelden symbolisch de zin van het leven uit.
Jules Deelders promo foto
Nieland schildert met alles wat voor handen ligt. De olieverf is in dikke lagen aangebracht op handgemaakte doeken. Hierdoor krijgen de werken een bijna driedimensionale uitstraling. De heldere kleuren, vele verflagen en speciale formaten maken ieder werk uniek.

Dichter, DJ en schrijver Jules Deelder opent expositie ‘Basic Existence’ op zondag 24 april op feestelijke wijze.  De vrije spirit van Deelder en zijn voorliefde voor jazzmuziek komen overeen met de vrije en geïmproviseerde uiting in de werken van Nieland. Twee uitersten met raakvlakken.

Mark Haasnoot Fine Arts is gevestigd in het pittoreske Naarden-Vesting aan de Marktstraat 36. Voorafgaand aan de opening vindt op vrijdag 22 en zaterdag 23 april een preview plaats. De galerie is gemakkelijk bereikbaar per auto, fiets en zelfs met de boot. Er is voldoende parkeergelegenheid.

13 april 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.