Food & Drinks, Ondernemen

IJssalon De Hoop in Blaricum

De lange rij op de stoep voor IJssalon De Hoop in Blaricum is een vertrouwd beeld voor wie regelmatig door het Oude Dorp rijdt. Je zou kunnen denken dat Caroline Kooij in een gespreid bedje terecht kwam toen zij met haar man Daan de ijssalon overnam, maar niks is minder waar. Als vierde generatie niet alleen een traditie voortzetten, maar ook de overbekende kwaliteit handhaven vergt kennis, inzet en vakmanschap. En dat zit wel goed, gezien de vele onderscheidingen die in het afgelopen decennium zijn behaald; niet alleen voor coupes en smaken, maar bijvoorbeeld ook als IJssalon van het Jaar (2009 en 2016), Meesterijsbereider (2011) en Vakvrouw van het Jaar (2016).

Foto: Willemijn van der Eijk

Het zou spijtig zijn als een generatie zegt: “Dat ijs van De Hoop is niet echt lekker.” Samen met Daan bewaakt Caroline de kwaliteit, maar ze durven ook te vernieuwen, al vindt Caroline dat soms doodeng.Vader Kooij verkocht vooral ‘gladde smaken’ zoals vanille, aardbei en banaan, terwijl tegenwoordig ook spannender smaken als yoghurt-bosvruchten, Oreo-koekjes en de populaire strawberry cheesecake te krijgen is. Er is een standaard assortiment én een wisselende ‘smaak van de dag’. Wat misschien niet iedereen weet, maar wel zou moeten weten, is dat je bij De Hoop ook ijstaarten kunt bestellen, en dat je ijskarren en ‘lopende ijsjes’ kunt inhuren. Leuk voor op een feestje of een bruiloft. Dan maakt Caroline meteen een bak prosecco-ijs, want “ijs is eindeloos, je kunt er van alles mee.”

IJssalon De Hoop, Huizerweg 10, Blaricum. Telefoon: 035-5383490

www.ijssalondehoop.nl

7 november 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.