Agenda, Kinderen

Halloween griezelfeest in de Schaapskooi

griezelfeest in de Schaapskooi

Griezelfeest in de Schaapskooi

Zondagmiddag 29 oktober 2017 organiseert Goois Natuurreservaat het jaarlijkse Halloween griezelfeest in de Schaapskooi op de Blaricummerheide. Van 14.00 tot 16.00 uur is de Schaapskooi geopend. Kinderen kunnen een pompoenlantaarn knutselen, een kleurplaat kleuren en zich laten schminken. Ook kunnen zij heksenlimonade drinken. Koksleerlingen van de Gooise Praktijkschool bereiden ter plaatse verse pompoensoep.

Halloween griezelfeest in de SchaapskooiPompoenen en een heks

De Drentse heideschapen zijn voor deze gelegenheid buiten op avontuur gestuurd. De Schaapskooi is spannend versierd en de heks komt langs. Er ligt een grote berg pompoenen klaar om tot een Halloween lantaarn omgetoverd te worden. De kinderen krijgen daarbij hulp van natuurgidsen van IVN Gooi en omstreken en vrijwilligers van Goois Natuurreservaat. Kosten voor deze griezelmiddag zijn € 5 per kind. Hiervoor krijgen de kinderen een pompoen, een lichtje, een kleurplaat, pompoensoep en wat lekkers.

Wandelen op de hei

De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. Het beste kom je wandelend, op de fiets of met het openbaar vervoer. De parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt. Voor of na het knutselen in de Schaapskooi is het leuk om een wandeling over de heide te maken. Op het kleuterpad van ‘Lineke Lam’ kunnen kinderen opdrachten doen en komen zij van alles te weten over de dieren op de heide. Of volg de paaltjesroute over de Tafelberg- en Blaricummerheide.

27 oktober 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.