Agenda, Nieuws

Het Gooi Bevrijd 6 mei in het centrum van Bussum

De legervoertuigen van Keep them rolling verzamelen rond 09.30 uur in de Havenstraat en Kapelstraat. Bezoekers kunnen de voertuigen uit de jaren 40 /45 van dichtbij bekijken. De tien lichte voertuigen vertrekken rond 10.30 uur en worden dan vergezeld door ‘zware jongens’ zoals tanks voor een rijtoer  door Baarn, Soest, Soesterberg en Lage Vuursche. Rond 12.00 uur is er een bijzondere stop op Paleis Soestdijk.
2015 foto 4
De voertuigen zullen in de voortuin, voor het bordes, hier tot ca. 13.30 uur te bewonderen zijn. Een prachtige gelegenheid voor een ieder om hier mooie plaatjes te schieten.

Omstreeks 15.00 uur keert het grote konvooi van ongeveer zestig voertuigen via een mooie route terug in Bussum, alwaar het centrumgebied zal worden omgevormd tot een geallieerde parkeerplaats, met voertuigen kris kras geparkeerd in de Kapelstraat, Havenstraat, Nassaulaan e.o.
gooi bevrijd
Het publiek is hierbij van harte uitgenodigd om de voertuigen van dichtbij te bewonderen en de mogelijkheid om vereeuwigd te worden òp de voertuigen…. Er zijn diverse live-optredens met liedjes uit de jaren ’40 (Vera Lynn, Marlène Dietrich, George Formby, Andrew Sisters, Glenn Miller e.a.)

4Sisters laat de tijd van The Andrews Sisters herleven en zangeres Natasha Harper, een Engelse dame die een sfeervolle setting brengt passend bij het tijdsbeeld van de jaren 40 zingt voor de gelegenheid samen met haar vader Paul. Ze noemt zichzelf een nostalgische entertainer en vertolkt hits uit de jaren 30 en 40.

Trev’s Soep en Stokjes&Lepel delen voedselpakketen uit aan de deelnemers.

Omstreeks 18.00 uur begeven de voertuigen zich op de terugweg naar het kampement op de Woensberg in Blaricum.

22 april 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.