Agenda, Nieuws

Geschiedenis van Laren in WO-II

In navolging van een succesvolle lezing dit voorjaar geven de Larense Burgemeester Elbert Roest en Teun Koetsier op maandag 17 oktober een lezing over hun boek: ’Schieten op de maan’.

bieb-laren-schieten-op-de-maan-omslag

De titel verwijst naar een anekdote over Duitse militairen die in dronken toestand de maan lek willen schieten. Maar deze titel slaat ook op de moeilijkheden waarmee het Larense gezag en het verzet te maken kregen in hun strijd tegen de bezetter tijdens de Tweede wereldoorlog. Hoe was het om in de Tweede Wereldoorlog in Laren te leven? Wat gebeurde er, hoe zag het dagelijks leven eruit, wie waren de kleine en grote helden uit het verzet en hoe gedroegen de Duitse soldaten zich ten opzichte van de bevolking?

Prins Bernhard in Laren

bieb-laren-187-prins-bernhard-in-laren

Burgemeester Elbert Roest en Teun Koetsier vertellen erover met ondersteuning van authentiek beeldmateriaal. Beide heren zijn historici en schreven het boek ‘Schieten op de maan’. Een boek met Larense waargebeurde verhalen over helden, misdadigers, verdriet en verlies. Het gaat over bijzondere mensen en verbazingwekkende gebeurtenissen. Zelfs Willy Brandt, prins Bernhard en Winston Churchill blijken deel uit te maken van de Larense oorlogsgeschiedenis. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met het Brinkhuis in Bibliotheek Laren en vindt plaats op maandag 17 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

13 oktober 2016

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.