Nieuws, Ondernemen

Erepenning voor hockeyster Kim Lammers

Kim Lammers heeft de erepenning van de gemeente Laren gekregen. Burgemeester Elbert Roest reikte haar die zaterdagmiddag 28 mei uit tijdens haar afscheidswedstrijd tussen de dames –1 van Laren en een team van (ex)internationals. Kim Lammers krijgt de penning voor haar bijzondere verdiensten voor de hockey – en gehandicaptensport.
Schermafbeelding 2016-05-29 om 09.34.32
Kim Lammers begon op zevenjarige leeftijd bij de Huizer Hockeyclub met hockey. In 1999 maakte zij de overstap naar Laren om hoofdklasse te kunnen spelen. Deze club is zij haar hele sportleven trouw gebleven. Bij Laren scoorde Kim Lammers ruim driehonderd goals. In het seizoen 2006/2007 was ze topscorer in de Nederlandse Hoofdklasse.

Ook internationaal vierde Kim Lammers grote successen. Ze kwam tweehonderd keer uit voor het Nederlands elftal en behaalde met Oranje vier Europese en twee wereldtitels. In 2012 pakte ze
met het Nederlands team de gouden plak op de Olympische Spelen in Londen.

Kim Lammers heeft zich verder met veel passie en toewijding ingezet voor de gehandicaptensport, o.a. als ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport. Ook is ze als ambassadeur betrokken bij Ronald McDonald Centre, een sportcentrum voor kinderen met beperking, waarvan zij tevens een jaar directeur was. Bij hockeyclub Laren was ze mede initiatiefnemer van het G-hockey, een aangepaste vorm van hockey voor spelers met een verstandelijke beperking. Ter gelegenheid van haar afscheid werd de allereerste interland tussen de G-hockeyteams van Nederland en België gespeeld.

bron: 6FM, foto: larenmhc

29 mei 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.