Food & Drinks, Nieuws

De eindspurt voor Il Divino in Hilversum: Ondernemingsverkiezing N-H

Terwijl Ewout Jansen bezig is met een gigantische verbouwing – het naastgelegen pand wordt bij zijn winkel in de Hilversumse Bussumerstraat getrokken – kwam er ineens een ander hoogtepunt op zijn pad: Il Divino behoort tot de finalisten van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Er kan tot en met maandag 13 mei a.s. gestemd worden!

Zwaargewicht

In zijn categorie – MKB Klein – is hij de enige finalist uit het Gooi (de enige andere Gooische onderneming bij alle finalisten is Teeuwissen Rioolreiniging uit Huizen). Apetrots is Ewout Jansen op de nominatie: Het is wel een zwaargewicht onder de ondernemingsverkiezingen, merkte hij op. “Ik moest bijvoorbeeld mijn jaarcijfers inleveren en er is een driekoppige jury langs geweest die mij twee uur lang de hemd van het lijf heeft gevraagd. Afgelopen week hebben we met alle dertig finalisten ook een generale repetitie gehad in Haarlem.” De finale-avond is 15 mei, aanstaande woensdag dus, en het belooft een mooi spektakel te worden.

Publieksprijs voor Il Divino?

Ewout hoopt natuurlijk dat hij er in zijn categorie met de prijs vandoor gaat, maar tegelijkertijd is er nog een verlangen: de Publieksprijs die wordt uitgereikt aan een van de dertig finalisten. Via internet kunnen mensen stemmen op hun favoriet. Bij de tussenstand stond Il Divino op nummer 4; hoog, maar er zijn nog wel wat stemmen nodig. Voor Ewout zou het een prachtige kroon op zijn werk zijn. Elf jaar geleden gooide hij het roer om door met zijn wijnwinkel te beginnen. Na eerst jaren in de horeca te hebben gewerkt, was hij vervolgens ruim tien jaar lang werknemer bij Delta Lloyd. “Niet echt een sexy onderwerp bij feesten en partijen: pensioenen”, grapt hij. Hij deed het werk desondanks met plezier en vond vooral zijn inspanningen op hoog niveau voor de Ondernemingsraad boeiend en leuk. “Die bestuurskennis en -ervaring kan ik nu weer inzetten voor de winkeliersvereniging en bijvoorbeeld voor het evenement DRUIF”, zegt hij.

Il Divino

Ewout Jansen

Kwartje

De start van Il Divino was volgens Ewout het spreekwoordelijke kwartje dat viel. “Ik was altijd wel geïnteresseerd in wijnen. Op een goed moment organiseerde ik een wijnproeverij voor vrienden en dat vond ik zo leuk, dat ik opeens wist: hier moet ik mijn werk van maken.” Ewout heeft er enorm veel plezier in. Als wijnspeciaalzaak gaat hij altijd op zoek naar ‘de pareltjes’, zoals hij dat vaak noemt. “Je zit natuurlijk vanzelf al in een niche, want veel wijn wordt verkocht via de supermarkt en de groothandel. Dat hoeft niet per se slechte wijn te zijn, maar je proeft vaak meteen het verschil. Om daar als wijnleverancier terecht te komen, moet je over een bepaald volume beschikken en dat smaakt, naar mijn mening, anders.”

Resencie

Ewout kreeg een beloning voor zijn zoektochten zomaar gepresenteerd in De Telegraaf. De wijnrecensent van die krant roemde tot twee keer toe bepaalde wijnen van Il Divino. “Veel recensenten laten zich leiden door de karrevrachten gratis wijn die ze krijgen. Maar deze meneer heeft gewoon zijn werk gedaan en gaat op zoek naar bijzondere wijnen, zonder zichzelf kenbaar te maken. Hij had beide flessen gewoon bij mij gekocht. Prachtig vind ik dat!”

Heb je al gestemd op Il Divino? Het kan tot maandag 15 mei 2019: www.ovnh.nl/publieksprijs. Meer over Il Divino lees je op www.ildivino.nl en op de Facebookpagina van Il Divino. Bovendien vertelt Ewout in elk nummer van Gooische Tam Tam Magazine over zijn favoriete wijnen.

 

10 mei 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.