Kunst, Nieuws

Museumdirecteur Singer Laren vertelt over Frans Buffa

Directeur Singer

Museum directeur Singer Laren, Jan Rudolph de Lorm, houdt zondag 13 november een lezing over één van de bekendste kunsthandelaren uit de Nederlandse geschiedenis: Frans Buffa en Zonen.

Singer Buffa, directeur Singer, singer laren

De voorgevel van Kunsthandel Buffa tijdens een expositie van Kees van Dongen (1939-1940)

Sinds 10 september is de tentoonstelling Schoonheid te koop: Kunsthandel Buffa & Zonen te zien in Singer Laren. Mocht je al een kijkje hebben genomen, dan is is toch de moeite waard om dat zondag 13 november nog een keer te doen. De museumdirecteur geeft dan namelijk een lezing over de befaamde kunsthandelaar Buffa, en komt met veel aanvullende informatie over zowel de kunsthandelaar als de werken die er hangen. En wij weten uit ervaring: het is een feestje om naar De Lorm te luisteren.

Kalverstraat

In de achttiende en de negentiende eeuw kwamen kunstliefhebbers en -handelaren van over heel de wereld naar de Amsterdamse Kalverstraat. In die tijd waren er veel prenten- en kunsthandelaren te vinden, waaronder de kunsthandel van Frans Buffa en Zonen. Deze zaak speelt ruim 150 jaar, tussen 1791 en 1951, een belangrijke rol op het gebied van de internationale prenten- en schilderijhandel. Joop Siedenburg, die in 1921 aan het roer komt, onderhoudt goede contacten met William en Anna Singer en wordt hun belangrijkste adviseur.

Grote namen

De werken die er hangen zijn niet van de allerminste namen. Zo kun je Meisje in rode kimono van George Hendrik Breitner, Le Moulin de Blute-Fin van Vincent van Gogh en La dame au jabot van Kees van Dongen bewonderen. De kunstwerken lichten alle een detail over de geschiedenis van de kunsthandel uit.

Programma

De ontvangst aankomende zondag is om 13.45 uur. De lezing van Jan Rudolph de Lorm begint om 14.15 uur en direct daarna volgt een bezoek aan de tentoonstelling met een drankje.

Meer informatie is te vinden op de website van het Singer Museum in Laren.

7 november 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.